Binnensticht, 10.15 uur

Utrecht 11-08-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Vermoedelijke autokrakers aangehouden

ZEIST In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 augustus werden drie verdachten aangehouden.

Rond 02.30 uur controleerden politiemensen op de Driebergseweg een auto met drie inzittenden. Daarbij zagen zij dat de achterpassagier, een 18-jarige man uit Vleuten, een hoedenplank van een auto met daarin geluidsboxen op schoot had. Achter de bestuurderstoel lag een verkeersbord ( bord D4: gebod tot het volgen van de aangegeven rijrichting). Voor de bijrijder, een 18-jarige man uit Amsterdam, lagen een radiocassettespeler en een radiocd-speler op de grond en naast hem een honkbalknuppel. De drie inzittenden, inclusief de
19-jarige bestuurder uit Amersfoort, werden aangehouden op verdenking van diefstal en voor de Wet Wapens en Munitie (voorhanden hebben van de honkbalknuppel). Het drietal is voor nader onderzoek in het politiebureau ingesloten.

Paaltje op snelweg gegooid

ZEIST In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 augustus kreeg een vrachtwagenchauffeur de schrik van zijn leven.

Rond 00.55 uur reed een vrachtwagenchauffeur (verdere gegevens onbekend) over de snelweg A28. Ter hoogte van Zeist zag hij dat iets van een viaduct werd gegooid en dat zijn vrachtwagen werd geraakt. De chauffeur belde de politie en maakte melding van het voorval. Daarbij gaf hij aan nog te moeten kijken of zijn vrachtwagen was beschadigd.

Politiemensen gingen ter plaatse en troffen op de snelweg een markeringspaaltje van een waterput aan. Bij onderzoek in de omgeving werden geen verdachten aangetroffen. De vrachtwagenchauffeur heeft zich nadien niet meer gemeld.

Bromfietser onder invloed

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op dinsdag 10 augustus werd een bromfietser aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol.

Rond 23.15 uur controleerden politiemensen een 30-jarige bromfietser uit Driebergen-Rijsenburg omdat zijn achterlicht niet werkte. Terwijl zij een bekeuring uitschreven, constateerden zij dat de man naar alcohol rook. Uit de blaastest bleek dat hij teveel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 570 ug/l, ruim 2,5 keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Dronken

DEN DOLDER Op dinsdag 10 augustus werd een man aangehouden voor openbare dronkenschap.

Rond 19.20 uur kreeg de politie de melding dat een man zich vervelend zou ophouden in de buurt van een winkel aan de Paduaweg. Ter plaatse troffen politiemensen een 49-jarige man uit Utrecht aan. Hij was duidelijk onder de invloed van alcohol en gedroeg zich inderdaad vervelend. Hij werd voor openbare dronkenschap aangehouden en in de boeien geslagen, maar bleef zich recalcitrant gedragen.

In het politiebureau werd de verdachte ter ontnuchtering ingesloten. Hij kreeg een bekeuring voor openbare dronkenschap. Tevens bleek dat hij nog 21 dagen gevangenisstraf tegoed had.

Valpartij

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op dinsdag 10 augustus raakte een snorfietsster gewond bij een valpartij.

Rond 13.20 uur reed een 57-jarige vrouw uit Amsterdam met haar snorfiets over de Welgelegenlaan. Door nog onbekende oorzaak kwam zij ten val en kwam daarbij met haar hoofd op de grond terecht.

De vrouw is met een hoofdwond per ambulance naar het Diaconessenziekenhuis in Zeist gebracht.