Gemeente Waterland


De gemeente is van plan om komend voorjaar een begin te maken met de renovatie van Ringshemmen in Monnickendam (fase 1). In de eerste fase gaat het om de straten Splitshoorn, Lameroen, Dissel, Fuik en Elger. Bij het renoveren van de woonwijk worden verschillende werkzaamheden verricht:

* Het vernieuwen van de gemeentelijke riolering
* Het waar nodig vervangen van kabels en leidingen van kabelwerken de nutsbedrijven

* Het aanpassen van de openbare verlichting
* Het ophogen van straten, pleinen en groenstroken
* Het herbestraten van straten, pleinen en paden
* Het inrichten van de wijk volgens het duurzaam veilig-principe
* Het aanbrengen van beplantingen

* Het (her)inrichten van speelterreinen

Deze werkzaamheden zijn noodzakelijk vanwege het ophogen van de wijk, waarbij de bovengrondse en ondergrondse infrastructuur wordt aangepast.

Informatie
Om u uitgebreid over de plannen te informeren bent u donderdag 19 augustus tussen 18.00 en 20.00 uur van harte welkom in het gemeentehuis aan de Pierebaan 3 in Monnickendam. Er liggen tekeningen ter inzage van de werkzaamheden en u kunt vragen stellen aan de medewerkers die betrokken zijn bij de voorbereiding en uitvoering van de renovatie.

Uw wensen
In december 2003 zijn de bewoners van genoemde straten al geïnformeerd over de werkzaamheden. Hierbij is ook een enquête gehouden met betrekking tot de wensen en suggesties van de betrokkenen. Hartelijk dank voor uw betrokkenheid! De vele reacties die zijn binnengekomen zijn waar mogelijk reeds verwerkt in de planvorming.

Vragen
Voor antwoord op uw vragen rondom de werkzaamheden kunt u contact opnemen met bureau Openbare Werken van de gemeente Waterland, de heer Klaas Boot, bereikbaar via telefoonnummer 0299-658578 of e-mail: k.boot@waterland.nl