Gemeente Capelle a/d IJssel

Veel filmliefhebbers bij tweede openluchtbioscoop Schollebos

bezoekers van de tweede openluchtbioscoop

Foto: Peter Molkenboer

Zaterdag 7 augustus werd in het Schollebos de tweede openluchtbioscoop gehouden voor de bewoners van Schollevaar-Oost. De eerste mensen hadden om 21.00 uur al een mooi plekje uitgezocht. Om precies 22.00 uur, na zonsondergang, begon de film. Ongeveer 400 mensen genoten van het spektakel: midden in het bos, in het donker, een groot scherm en een fantastische film.

De film die afgelopen zaterdag draaide was Pirates of the Caribbean. Een spannende en komische film met Johnny Depp en Orlando Bloom in de hoofdrollen. De bezoekers gingen terug in de tijd van de piraten, met schatten, schepen en geesten. Tijdens de bioscoop werd (gratis) drinken en popcorn uitgedeeld. Door de enorme drukte heeft helaas niet iedereen hiervan kunnen genieten en was de rij bij de popcornstand lang.

Tuinstoelen
Veel bezoekers hadden zelf comfortabele tuinstoelen of picknickdekens meegenomen om op te zitten. De andere filmliefhebbers konden zitten op de vele bankjes die er door de organisatie waren neergezet. Het scherm was zo groot, dat er zelfs vanaf een afstandje op de brug naar de film werd gekeken. Na 24.00 uur was de film afgelopen en werd het weer rustig in het Schollebos.

De openluchtbioscoop is onderdeel van het project Thuis in Schollevaar-Oost. De gemeente Capelle aan den IJssel en Com.Wonen bieden de bewoners van Schollevaar-Oost de hele zomer lang allerlei leuke activiteiten en evenementen aan. Bewoners komen uit hun huis en leren elkaar kennen. Hierdoor gaan mensen zich veiliger voelen en zich meer inzetten voor de eigen woonomgeving. Opbouwwerker Peter de Haan is bij alle activiteiten en evenementen aanwezig om te luisteren naar de ervaringen van buurtbewoners en goede initiatieven te ondersteunen.

Projectbureau De Jonge Krijger organiseert de activiteiten en evenementen. Bewoners die het leuk vinden om mee te helpen met de organisatie van de activiteiten of die meer informatie willen, kunnen contact opnemen met De Jonge Krijger, telefoon 0180-312740.

Op zaterdag 4 september om 21.30 uur wordt de volgende openluchtbioscoop gehouden. Dat is de laatste keer van dit seizoen. Dus grijp uw kans! Alle bewoners uit Schollevaar-Oost zijn van harte welkom!