Ingezonden persbericht


Persbericht

11 augustus 2004

Logistiek centrum van Tiemex Logistics in Didam weer in gebruik genomen

Bedrijfspand na brand in zeven maanden herbouwd

Het logistieke centrum aan de Edisonstraat 58 op bedrijventerrein Hengelder in Didam, dat op 2 januari 2004 nagenoeg volledig door brand werd verwoest, is begin augustus weer in gebruik genomen door de huurder van het complex, Tiemex Logistics. De kanto-ren zullen medio oktober 2004 worden opgeleverd.

Volgens de eigenaar van het complex, de in logistiek vastgoed gespecialiseerde vast-goedbeleggingsmaatschappij Eurindustrial N.V. uit Arnhem, is de herbouw van het complex dankzij de enorme inzet van de architect, de aannemer, Tiemex Logistics en ui-teraard de Gemeente Didam, bijzonder snel gegaan. "Je kunt inderdaad wel zeggen, dat de complete herbouw en inrichting van het complex in amper zeven maanden een prestatie van formaat is", zegt Koos Pons, directeur van Eurindustrial N.V. "Dat hebben we bereikt door een team te formeren dat snel heel goed op elkaar ingespeeld was en daardoor deze uitdaging aandurfde. Voor het ontwerp van het gebouw heeft Architectenburo Harry Holthuizen in Arnhem getekend. De bouw is gerealiseerd door Ten Brinke Bouw B.V. in Doetinchem. Zeer te spreken is Pons ook over de medewerking van de Gemeente Didam, waarbij de persoonlijke betrokkenheid van Burgemeester Peters een belangrijke rol heeft gespeeld.

Het logistieke complex van Eurindustrial N.V., dat verhuurd was aan logistiek dienstverlener Tiemex Logistics en dat bestond uit 4.800 m2 op- en overslagruimte en 700 m2 kantoorruimte, brandde in de nacht van 2 januari 2004 nagenoeg volledig af. Meteen na de brand werd al aangekondigd dat het complex in augustus weer operationeel zou zijn. Dat is dus inderdaad gelukt. Na de verhuizing van de logistieke activiteiten, die voorlopig ondergebracht waren in enkele bedrijfshallen van de ICN in Duiven, is het logistieke centrum begin augustus alweer helemaal operationeel. De officiële heropening van het complex vindt plaats na oplevering van de kantoren in oktober.

Het nieuwe logistieke complex in Didam is overigens groter dan het oude. Met de herbouw is tevens een uitbreiding van 900 m² op- en overslagruimte gerealiseerd. Met de voorbereidingen voor die uitbreiding waren Eurindustrial N.V. en Tiemex Logistics overigens al voor de brand begonnen. Het nieuwe complex omvat in het totaal circa 5.700 m² warehouse en 700 m2 kantoorruimte. Tiemex Logistics is een onderneming die zich bezig houdt met value added logistics, transport en distributie, warehousing, voorraadbeheer, materials handling en facturatie. Tiemex Logistics biedt werk aan 35 medewerkers.

Dit persbericht is tevens te vinden op Internet: www.eurindustrial.nl

Voor nadere inlichtingen kunt u zich wenden tot:
Eurindustrial N.V., De VastgoedKompagnie b.v.: J. Pons, telefoon: 026 - 3764525