Ingezonden persbericht


REUTERS LANCEERT WEBSITE OLYMPISCHE SPELEN 2004

Amsterdam - Reuters, wereldwijd leverancier van informatie, zal via de website www.reuters.com/olympics uitgebreid verslag doen van de Olympische Spelen in Athene, van 13 tot en met 29 augustus.

De website zal - naast de belangrijkste nieuwsfeiten - tot op de minuut nauwkeurig informatie bieden over alle sportevenementen tijdens de Olympische Spelen. Een team van 200 Reuters-journalisten en -fotografen, zal 24/7 verslag doen vanaf alle 37 wedstrijdlocaties in Athene. Fotografen kunnen binnen enkele minuten finishfoto's op de website plaatsen.

Liefhebbers van de Olympische Spelen kunnen ook inloggen op de website voor een compleet wedstrijdschema, resultatenoverzicht en uitgebreid fotoverslag van de vele sportieve activiteiten. Bovendien biedt de website hen toegang tot een interactieve rondleiding in Athene en kunnen zij er boeiende achtergrondverhalen lezen over atleten en voorgaande Olympische Spelen.

"Nu de wereld toekijkt, zullen we speciaal online verslag doen van de Olympische Spelen. Door de aanwezigheid van Reuters-journalisten en -fotografen bij de finish, kunnen bezoekers van de website elke sport in beeld en tekst volgen", zegt Azhar Rafee, General Manager van Reuters.com. "Reuters is één van de meest betrouwbare en gerespecteerde nieuwsorganisaties ter wereld en we kunnen onze klanten voorzien van de meest complete en up-to-date informatie van de Olympische Spelen in Athene."

Consumenten kunnen nu direct toegang krijgen tot 's werelds grootste online multimedia nieuwsbron op www.reuters.com. Met verhalen, beeld- en fotomateriaal van meer dan 2.400 journalisten in 200 wereldwijd verspreide kantoren, is reuters.com de meest complete internationale nieuws- en financiële informatiebron op het internet.

Reuters
Reuters (www.reuters.com), wereldwijd leverancier van informatie, biedt professionals essentiële informatie op maat op het gebied van financiën, media en het bedrijfsleven. De betrouwbare informatie ondersteunt beslissers in de gehele wereld. De reputatie van Reuters is gebaseerd op snelheid, accuratesse en onafhankelijkheid. Reuters heeft 15.500 werknemers in 92 landen, waartoe een nieuwsstaf van circa 2.400 werknemers in 197 bureaus behoort, die 130 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2003 behaalde het bedrijf een omzet van 3,2 miljard Britse pond.