Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 11 augustus 2004

(


Noordwijk Fusten gestolen
In vier bedrijven aan de Gerleeweg en in een bedrijf aan de Het Laantje werd in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus ingebroken. Men wist bij drie panden binnen te komen door een ruit uit de sponning was gehaald of door een ruit te vernielen. Er werden in totaal 1200 fusten weggenomen en twee bloemenkarren. Vermoedelijk werd de diefstal gepleegd in de nacht van dinsdag 10 augustus tussen 03.00 en 05.15 uur en heeft men de goederen in een vrachtwagen geladen. Getuigen die iets verdachts hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900 - 8844. Inmiddels heeft de politie een buurtonderzoek verricht.


Rijnsburg Rijden onder invloed

De politie heeft woensdagochtend vroeg, 11 augustus rond 02.30 uur, aan de Oegstgeesterweg in Rijnsburg een 23-jarige automobilist uit Voorhout aangehouden wegens het rijden onder invloed. De 23-jarige man was op de Oegstgeesterweg tegen een hek aangereden en was vervolgens doorgereden. Terwijl de politie bezig was met het onderzoek naar de aanrijding, kwam de man teruggereden naar de plaats van het ongeval. De man blies 595 Ug/l op het ademanalyseapparaat. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een procesverbaal wegens het rijden onder invloed en een rijverbod van zes uur.


Voorschoten Rijden onder invloed

De politie heeft woensdagochtend vroeg, 11 augustus rond 01.00 uur, in Voorschoten aan de Raadhuislaan een 39-jarige man uit Voorschoten aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man blies 590 Ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zes uur.


Alphen a/d Rijn Mishandeling

De politie doet onderzoek naar de mishandeling van twee Alphenaren dinsdagochtend 10 augustus vroeg rond 03.00 uur. Een 18-jarige en een 20-jarige man uit Alphen liepen die nacht over de Hooftstraat toen zij door een vijftal jongens werden aangesproken en vervolgens werden geschopt en geslagen. Op een zeker moment konden de mannen zich los maken en weglopen.


Leiderdorp Rijden onder invloed

De politie heeft dinsdagavond, 10 augustus rond 22.00 uur, een 29-jarige man uit Alphen aan den Rijn aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man had op de rotonde op de Acacialaan in Leiderdorp een paal uit de grond gereden. Op de Lage Zijde in Koudekerk kon de man worden aangehouden. Op het politiebureau blies hij 710 Ug/l op het ademanalyse apparaat. De man kreeg een rijverbod van acht uur, een procesverbaal wegens het rijden onder invloed en wegens het verlaten van een plaats ongeval, en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


Gouda Rijden onder invloed

De politie heeft woensdagochtend vroeg, 11 augustus rond 01.30 uur, op de A12 een 20-jarige automobilist uit Zwammerdam aangehouden wegens het rijden onder invloed. De man reed slingerend over de A12. Op het politiebureau blies hij 615 Ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van zeven uur.


Gouda Roodlichtcontrole

Het Regionaal Verkeershandhavingsteam (RVHT) van politie Hollands Midden heeft dinsdag 10 augustus op verschillende plekken in Gouda roodlichtcontroles gehouden. Deze controles zijn handmatig gehouden, dus niet met behulp van een flitspaal. In totaal reden 15 automobilisten door rood. Het gaat om de kruising Veerstal/Oosthaven (7 auto's binnen 40 minuten), Burg. Jamessingel/Spoorstraat (2 auto's binnen 35 minuten), Blekerssingel/Spoorstraat (5 auto's binnen 3 kwartier), Blekerssingel/Kleiweg (1 auto). De boete voor door rood rijden bedraagt 95 euro. Een roodlicht negeren veroorzaakt ernstige ongevallen op kruisingen; automobilisten die bij groenlicht de kruising oversteken verwachten niet dat de andere richting toch doorrijdt waardoor het risico van aanrijdingen hoog is. Vooral fietsers en voetgangers die bij groen nietsvermoedend oversteken, lopen in deze situatie vaak ernstig letsel op.
Naast handmatige controles maakt het RVHT ook gebruik van roodlichtcamera's. Op kruisingen met roodlichtcamera's daalt het aantal 'door-roodlicht-rijders' tot minder dan 1%.


Waddinxveen Man valt meisje lastig

Op maandag 9 augustus werd een 11-jarige Waddinxveense tussen 10.45 en 11.30 uur op de Zuidelijke Rondweg lastiggevallen door een man. Ter hoogte van een waterstrook tegenover het voormalige asielzoekerscentrum werd het meisje aangesproken door de man. De man pakte haar vast maar liet haar kort daarop los waarna hij er vandoor ging. Vermoedelijk reed de man in een zwarte auto. De politie stelt een onderzoek in en wil in contact komen met getuigen die tussen genoemde tijdstippen in deze buurt zijn geweest en/of iets verdachts hebben gezien. Zij worden verzocht zich te melden bij de afdeling Sociale Jeugd- en Zedenpolitie via telefoonnummer 0900 - 8844.

Zevenhuizen Verkeerscontrole
De politie heeft op dinsdag 10 augustus van 13.15 tot 14.30 uur een verkeerscontrole gehouden op de Zuidplasweg. In totaal werden er 17 bekeuringen uitgeschreven.

Reeuwijk Mobiel toilet in de brand, twee auto's beschadigd
In de nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 augustus, vermoedelijk rond 04.30 uur, is een mobiel toilet op de Bunchestraat in de brand gestoken. Het toilet brandde geheel uit. Twee auto's liepen gevolgschade op en raakten daardoor total loss. De politie verzoekt getuigen zich te melden. Zij kunnen contact opnemen via telefoonnummer 0900 - 8844.


Bergambacht Verkeersongeval

De politie doet onderzoek naar een verkeersongeval dat vanochtend vroeg, 11 augustus 04.45 uur, heeft plaatsgevonden op de Provincialeweg N207 in Bergambacht. Een bestuurder van een personenauto verloor de macht over het stuur, waarschijnlijk omdat hij in de berm was gekomen, en is gaan slingeren over de weg. Hierbij heeft hij een andere personenauto, die met een aanhangwagen uit tegenovergestelde richting kwam, geraakt. Bij dit ongeval zijn vier personen licht gewond geraakt en met de ambulance naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht.


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --