Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


11 augustus 2004


Onderwerp: man verdacht van oplichting.


Een 20-jarige jongeman, die een zwervend bestaan lijdt wordt ervan verdacht de afgelopen maanden meerdere ondernemers te hebben opgelicht. Hij stond voor de politie Apeldoorn gesignaleerd en werd afgelopen week in Amstelveen aangehouden. Over zijn daden heeft hij een verklaring afgelegd. Hij blijft voorlopig ingesloten omdat hij nog 130 dagen moet uitzitten.


De politie Apeldoorn stelde onlangs een onderzoek in naar de verdachte omdat bij meerdere ondernemers in Apeldoorn, Beekbergen en Vaassen goederen waren besteld en niet betaald. Zo werd er bij een slijterij een partij sterke drank opgehaald en leverde een bouwmarkt een hoeveelheid gereedschap zonder ooit geld te krijgen. Een kledingbedrijf stak de jongeman in een nieuw pak en om op kleur te komen bestelde hij een zonnebank.
Verder logeerde hij bij diverse hotels zonder te betalen. Over zijn werkwijze doet de politie geen mededelingen, om geen andere mensen op het idee te brengen.


De politie Apeldoorn kwam achter de identiteit van de man, maar inmiddels was hij uit de regio vertrokken. Hij werd in het landelijk opsporingsregister van de politie geplaatst en op 5 augustus liep hij in Amstelveen tegen de lamp.


Bij een hotelcontrole vertrouwde het personeel de zaak niet en waarschuwde de politie. Na verhoor in Amstelveen is hij aan de Apeldoornse politie overgedragen en de afgelopen dagen verhoord.


Er is niets meer over van de "gekochte" spullen, maar voorlopig hoeven ondernemers niet bang te zijn, dat hij hen zal duperen. De jongeman moet nog 130 dagen uitzitten en blijft voorlopig ingesloten. Voor de oplichtingen dient hij zich te zijner tijd bij de rechter te verantwoorden.


Einde bericht.


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --