Gemeente Neede

Susan van Doorn is in 2004 de elfde Jamkoningin

Op de Nationale Jammarkt, die vandaag in het centrum van Neede plaats vindt, is
Susan van Doorn zojuist (om 11.00 uur) gepresenteerd als de Jamkoningin van 2004. Zij is de elfde jamkoningin. Bij het podium kwam zij tevoorschijn uit een reuzenjampot (een creatie van Gerrit ten Hoopen en Joop - Rue de Vieux- Rust). Patricia van Mourik, jamkoningin in 2003, heeft haar taak dus overgedragen aan haar opvolgster. De Jamkoningin is op de Nationale Jammarkt de prominente gastvrouw van de Needse ondernemers en de andere standhouders.

Susan van Doorn is 21 jaar en kan beschouwd worden als een sportieve, positief ingestelde doorzetter. Ze is namelijk enthousiast beoefenaarster van fitness, is waterpoloster, voetbalster en hardloopster. Onlangs liep ze de halve marathon van Enschede. Bovendien eet Susan heel veel fruit en vindt zij jam heerlijk.

Susan woonde, in verband met haar ziekte Cystic Fribrosis (taaislijmziekte) acht maanden in Davos in Zwitserland. Ze heeft daar een fantastische tijd gehad. Daarna is zij intensief gaan sporten. Na haar middelbare schoolopleiding deed zij de beveiligingsopleiding in Hengelo en de politieschool in Lochem. Susan van Doorn werkt nu bij de politie in Enschede.

Susan is geboren en getogen in Neede en laaiend enthousiast over haar dorp. Het is beslist een wakker dorp. Er is genoeg te doen. Anders zou ik hier niet zo lang blijven wonen. Ook de jammarkt vindt zij fantastisch. Een lekkere trekker van toeristen.

Om 13.15 uur is Susan aanwezig bij de aanbieding van het eerste potje nieuwe oogst door de Stichting Oogzorg Himalaya aan het gemeentebestuur. Donderdagmiddag om 16.30 uur biedt zij de bewoners van Zorgcentrum "Het Meijersveld" in Neede namens de standhouders een jambuffet aan.

Na de première in 1994 van Anja Hennink als Neêrlands zoetste koningin, was Patricia ten Brinke in 1995, Miranda Brüning in 1996, Carmen Hurrebrink in 1997, Katja ten Hoopen in 1998, Corine van Sark in 1999, Natasha Bijleveld in 2000, Chantal Hogeweg in 2001, Ivon Berenpas in 2002 en Patricia van Mourik vorig jaar, het stralende middelpunt van de Nationale Jammarkt.

De verkiezing van de Jamkoningin wordt georganiseerd door de Needse Winkelstand, Rabobank Neede e.o., de ondernemers van Neede en de gemeente Neede. De winnares krijgt een cheque van 250 euro aangeboden en wordt door Needse ondernemers helemaal in het nieuw gestoken (Gaalman Mode verzorgde de kleding, Schuurman Haaksbergen het schoeisel en het Bloemenhoekje nam de bloemen voor haar rekening. Davines kappers verzorgden het kapsel.) Bewegingsstudio De Gaard zorgt er de komende maanden voor dat de jamkoningin de jammetjes er weer af traint .
Berichttype Actueel