Gemeente Sint-Oedenrode


Besluitenlijst 20 juli 2004
Besluit
Wethouder Huijbregts,

Gemeentesecretaris mw. Van den Elzen, loco.

1.
Openbare- en niet openbare Besluitenlijst B&W-vergadering dd. 13 juli 50-jarig huwelijksfeest dhr. en mevr. Voets.
burgemeester en wethouder Huijbregts gaan
Hell's Highway on Wheels.
Instemmen met:

1. een financiele bijdrage van EUR 250,-- aan de projectorganisatie Hell's Highway on Wheels en dot bedrag te dekken uit bevordering toerisme 6 560 500/3.4 990


2. lokaal invulling geven aan dit project middles het organiseren van een skateclinic voor de basisschooljeugd en de kosten zijnde EUR 750,-- te dekken uit het sportstimuleringsfonds.

In september 2004 is het 60 jaar geleden dat een groot deel van Brabant werd bevrijd middels de bevrijdingsoperatie Market Garden. Om stil te staan bij deze historische gebeurtenis gaat het Nationaal Oorlogs-en Verzetmuseum te Overloon, Palet (steunpunt voor multiculturele ontwikkeling in Noord-Brabant), Skate Bond Nederland en Sportservice Noord-Brabant een groots sportief evenement organiseren op zondag 19 september a.s.:Hell's Highway on Wheels. Er wordt een financiële bijdrage gegeven van EUR 250,-- aan de projectorganisatie. Daarnaast wordt lokaal invulling gegeven aan het project door het organiseren van een skateclinic voor de basisschooljeugd en de kosten zijnde EUR 750,-- worden gedekt uit het sportstimuleringsfonds. 4.
Airborne wandelpad Market Garden.
Instemmen met:
a. Markering mbv merkeringsstickers en -plaatjes van het wandeltrace binnen de gemeente.
b. Plaatsing van een informastiepaneel langs het Airborne wandelpad Market Garden bij de bank in de nabijheid van het Airbornemonument aan de Corridor.
c. Ontvangst met kranslegging van de groep oepningswandelaars op zaterdag 18 september 16.00 uur bij het Airbornemonument.

d. Afvaardiging en benoemen van een gemeentelijkee veretegenwoordiger naar de presentatie van de wandelgids in Groesbeek op maandag 20 september a.s..
Bereikbaarheid ambulances Sint-Oedenrode
Kennis te nemen van brief van de unit Regionaal Ambulance Vervoer van GGD Hart voor Brabant inzake de bereikbaarheid ambulancevrevoer Sint-Oedenrode en deze voor kennisgeving aan te bieden aan de raad. 6.
Plan aanpak Klimaatbeleid 2004-2008.

1. Vaststellen Plan van Aanpak Klimaatbeleid2004-2008.
2. Budget beschikbaar stellen voor de uitvoering van klimaatprojecten.

3. Onderdelen 1 en 2 voorleggen aan de raad zodra besluitvorming over de Kadernota 2005 heeft plaatsgevonden.
4. Vooruitlopend op besluitvorming van de raad de subsidieaanvraag in het kader van BANS ondertekenen.
5. Instellen van een klimaat- en dubo coordinator van de Gemeente Sint-Oedenrode.

6. Klimaatprojecten opnemen in de werkprogramma's van de verschillende afdelingen voor de komende vier jaar.
7. Uitvoering geven aan de onderdelen 5 en 6 nadat de raad het Plan van Aanpak Klimaatbeleid heeft vastgesteld. Het plan van aanpak klimaatbeleid beschrijft projecten die de gemeente de komende jaren gaat uitvoeren om een relevante bijdrage te leveren aan het bereiken van de doelstellingen van het klimaatbeleid. Voor uitvoering van het plan van aanpak zal subsidie worden aangevraagd die 50% van de uitvoeringskosten dekt tot een maximum van EUR 57.705,--. Een deel van de klimaatprojecten worden in regionaal verband uitgevoerd. Omdat duurzaam bouwen veel raakvlakken heeft met klimaatbeleid en een gelijktijdige uitvoering efficiënt is, wordt dit thema direct meegenomen in de aanpak.
Aanvraag bouwvergunning voor het oprichten van 90 atria appartementen aan de Deken van Erpstraat e.o. en voor het oprichten van een zorgcentrum aan Odendael.
Bouwvergunning verlenen en ten aanzien van de aspecten politie keurmerk veilig wonen en toegankelijkheid (ITS) voor het zorgcomplex. Verzoek Credo Integrale Planontwikkeling B.V. inzake woningbouw aan de Pastoor Hackenstraat.

· Mogelijkheid tot afwijking van fasering Heikant oplaten voor goedkope straterswoningen, mits deze o.a. voldoen aan het binnen Heokant gewenste kwaliteitsniveau.
Principe verzoek Van Duppenstraat.
Medewerking verlenen aan de bouw van woningen op de betreffende locatie, mits woningen door de raad op woningbouwprogramma worden gezet. Ontwerp nader afstemmen.
Uitgifte percelen industriegrond.
Nader bezien
Bouwtechnische eisen Mantelzorgregeling.
Instemmen met de in het advies geformuleerde uitgangspunten m/b/t/ de bouwtechnische beoordeling van verzoeken om aan- en bijgebouwen in het kader van de mantelzorgregeling geschikt te maken voor bewoning. Voor de bouwtechnische beoordeling van verzoeken in het kader van de Regeling Mantelzorg zijn uitgangspunten vastgesteld. Op die manier kunnen alle verzoeken op eenzelfde manier worden behandeld. Op deze manier wordt o.a. de nakoming van de brandveiligheidsvoorschriften voldoende gewaarborgd.
Beslissing op bezwaarschrift tegen besluit tot het verlenen van vrijstelling voor een kinderdagverblijf aan Boskantseweg 36a. Instemmen met het advies van de commissie bezwaar- en beroepsschriften tot het ongegrond verklaren van de bezwaarschriften. Uitbreiding aantal kinderplaatsen dagcentrum Oranje Nassaulaan. Instemmen met aanpassing van de vergunning van dagcentrum Oranje Nassaulaan voor de opvang van 12 kinderen in de leeftijd van 0 tot 13 jaar.
14.
Kunst buitenruimte Odendael.
Akkoord met

1. Het niet integreren van kunst in de buitenruimte van Odendael.

2. In overleg met de Heemkunige Krind en de Kunststichting zorg te ragen plaatsing van de "Schroef van Archimedes"op een hiervoor geschikte locatie in Sint-Oedenrode.
15.
Verslag overleg camping de Kienehoef en Gemeente Sint-Oedenrode. Kennis te nemen van het verslag overleg camping de Kienehoef en de Gemeente Sint-Oedenrode.
16.
Verslag portefeuillehoudersoverleg Recreatie& Toerisme, regio "s-Hertogenbosch.
Kennis te nemen van verslag portefeuillehoudersoverleg Recreatie& Toerisme, regio 's-Hertogenbosch.
17.
Jaarrekening 2002 en 2003 Instituut Pieter Brueghel.
1. In te stemmen met de jaarrekeningen 2002 en 2003 van het Instituut Pieter Brueghel.

2. De definitieve subsidie 2002 vast te stellen op EUR 64.107,-- en de extra benodigde subsidie ad EUR 999,-- ten laste te brengen van de stelpost loon- en prijsstijgingen 2004.


3. De definitieve subsidie 2003 vast te stellen op een EUR 63.605,-- en de teveel betaalde subsidie ad EUR 125,-- ten gunste te brengen van de stelpost loon- en prijststeijgingen 2004. 18.
Gedoogbesluit inzake kleinschalig kamperen.

1. Het nemen van een gedoogbesluit in de vorm van een ontheffingsbesluit als bedoeld in art.8, tweede lid van de WOR waarmee toegestaan wordt dat voor ten hoogste de periode van 18 juni tot en met 31 oktober 2004 het aantal kampeermiddelen op kleinschalige kampeerterreinen wordt verhoogd tot maximaal 15.
2. In het gedoogbesluitop te nemen dat het OM de bevoegdheid houdt om bij onregelmatigheden strafrechtelijk op te treden.
3. Het op de hoogte stellen van het OM van het genomen besluit.
4. Gedoogbesluit te publiceren met mogelijkheid van bezwaar en beroep.
19.
Huurovereenkomst Mariendael.
Instemmen met concepthuurovereenkomst Stichting Mariendael. 20.
Keuzepakket GGD.
Besluiten tot vaststelling van bijgaande samenstelling van het keuzepakket GGD 2004-2007.
Conform de gemeenschappelijke regeling GGD Hart voor Brabant stelt het college jaarlijks een keuzepakket vast voor onze gemeente om aan te geven waar onze prioriteiten liggen ten aanzien van de GGD. Het bedrag dat binnen het keuzepakket wordt besteed ligt per gemeente vast en wordt vastgesteld aan de hand van het aantal inwoners van de gemeente. Dit jaar zal voor het eerst het keuzepakket voor een langere periode worden vastgesteld. Het college behoudt de bevoegdheid om jaarlijks wijzigingen aan te brengen.
21.
Schetsplan verbouw woning Mosbulten 22.
In principe medewerking verlenen aan het schetsplan. In soortgelijke gevallen ook forse verbouwingen toestaan. Hiervoor hoofd BM mandateren.
22.
Kapvergunning herinrichting Mariendael.
Kapvergunning verlenen voor onder punt 3 van het advies genoemde houtopstanden, onder voorwaarde van herplant van bomen lang de Mater Lemmensstraat.
23.
Verslag vergadering verkeersadviesgroep.
Kennis nemen van het verslag van de vergadering van de verkeersadviesgroep. Instemmen met voorstel om:
· geen maatregelen te nemen op de parallelweg van de Boskantseweg;

· buitengebied nabij Boskant, zoals op tekening aangeduid, aanwijzen als verblijfsgebied;

· omleidingen Eerschotsestraat, zoals op tekening aangeduid. 24.
Stopverbod Dommelstraat.
Porcedure starten voor instellen stopverbod in de Dommelstaat tussen Ameroijenhof en zwembad.
De bewoners van Dommelstraat 2 t/m 14 hebben - naar aanleiding van de komst van de huisartsenpost in de Dommelstraat - verzocht om in hun deel van de straat een parkeerverbod in te stellen. Zij ondervinden nu al overlast door bezoekers van het zwembad, en verwachten een toenemende parkeerdruk door de komst van de huisartsenpost. Zwembad de Neul moet goed bereikbaar blijven voor hulpdiensten. Daarom wordt een procedure gestart voor het het instellen van een stopverbod in de Dommelstraat tussen Ameroijenhof en zwembad.
25.
Zorgen om acacia's in Nijnsel.
Briefschrijvers berichten dat:

· actuele toestand van 3-tal acacia's geen reden biedt voor overhaaste velling;

· door toenemende uitval integrale vervaning op termijn onaf wendbaar lijkt.
26.
Voetpad Sonseweg/Schietbergweg.
Kennisnemen van aanleg pad en dorpsraad informeren. 27.
Verzoeken om parkeerduurbeperkingen.
Procedure starten voor parkeerduurbeperkingen op de langparkeervakken in het Kofferen, tegenover cafetarie Van de Wijdeven, en op de Markt ter hoogte van cafetaria De Markt.
28.
Beslissing op bezwaarschrift tegen opleggen herplantplicht wegens het kappen van fijnsparren op een perceel gelegen aan de Corridor, alhier. Instemmen met het advies van de commissie bezwaar- en beroepschriften tot gegrond verklaring van het beZwaarschrift en herroeping van het bestreden besluit.
Het college stemt in het met advies van de commissie bezwaar- en beroepsschriften tot gegrond verklaring van het bezwaarschrift en herroeping van het bestreden besluit. De grondslag van het oordeel was onjuist. Op grond van een in 1996 genomen onherroepelijk besluit zijn betrokkenen al eens tot herplant verplicht. Binnen twee weken wordt het voornemen tot een hernieuwde herplantverplichting (onder opleggen van een last onder dwangsom) toegezonden.
29.
Voortgang fusie streekarchief.
Kennis nemen van de voortgang van de fusie streekarchief en in overweging te nemen om in de vergadering van het Algemeen Bestuur van
1 september 2004 het standpunt in te nemen, te wachten op het definitieve standpunt van de gemeente Oss.