Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, man aangehouden na huiselijk geweld

Publicatiedatum: 11-08-2004

Een 41-jarige Arnhemmer is in de nacht van dinsdag op woensdag aangehouden op verdenking van mishandeling van zijn 37-jarige vrouw in een woning in de wijk Malburgen-Oost. De man zou zijn vrouw na een ruzie tussen beide omstreeks 00.30 uur meerdere keren hebben geslagen en haar vervolgens met de kinderen buiten de deur hebben gezet. De Arnhemse waarschuwde hierop de politie, die de man in zijn woning aan kon houden. De vrouw raakte bij het voorval lichtgewond. De man is voor nader verhoor ingesloten in het politiebureau.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, zoeke cavia als afleidingsmanoeuvre

Publicatiedatum: 11-08-2004

Een 80-jarige vrouw uit Arnhem is in haar woning in de wijk Presikhaaf beroofd van haar portemonnee nadat zij onder valse voorwendselen op zoek was naar een cavia. De vrouw kreeg omstreeks 14.45 uur een man aan de deur die zich uitgaf als de eigenaar van de cavia. Hij beweerde het beestje kwijt te zijn en had het vermoeden dat deze zich in het huis van de vrouw bevond. In goed vertrouwen liet het slachtoffer de man binnen en bood aan om te helpen met de vermeende zoekactie. De man zag kans de portemonnee van de Arnhemse weg te grissen toen zij onder haar bed zocht naar het beestje. Toen de vrouw de cavia niet kon vinden bemerkte ze dat de man er met haar geld vandoor was gegaan. De politie stelt een onderzoek in.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Huissen, frontale botsing tussen twee fietsers

Publicatiedatum: 11-08-2004

Twee fietsers, waaronder een 16-jarige Arnhemmer, zijn dinsdagmiddag op de Parkdreef frontaal tegen elkaar gebotst. De Arnhemmer reed omstreeks 13.45 uur vanaf de Huissensedijk de Parkdreef op toen een andere fietser, met een kindje voorop in een zitje, hem in de bocht tegemoet kwam rijden. De twee knalden frontaal tegen elkaar. Beiden zijn overgebracht naar Ziekenhuis Rijnstate, waar ze zijn behandeld aan hun verwondingen. De kleine bleef ongedeerd en werd met een knuffelbeer afgezet bij haar familie. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Arnhem, vrouw dupe van tasjesrover

Publicatiedatum: 11-08-2004

Een 40-jarige Arnhemse is dinsdagmiddag op de Hakfortlaan in haar woonplaats van haar tas beroofd. De vrouw liep omstreeks twaalf uur richting de Kemmenadestraat toen een bromfietser haar passeerde en haar schoudertas stevig vastgreep. Het slachtoffer was echter niet van plan de tas los te laten en rende nog een heel eind mee tot het hengsel van de tas scheurde. De dader reed met de buit richting Velp weg. De vrouw raakte bij het voorval lichtgewond, maar hoefde zich niet onder doktersbehandeling te stellen. De politie zoekt mensen die meer informatie hebben over de dader of getuige zijn geweest van het voorval en dit willen melden via telefoonnummer 0900-8844. Het zou gaan om een blanke man rond de 20 jaar met bruin haar. Hij droeg een korte broek met een wit T-shirt. De dader reed op een bromfiets en droeg geen helm.
Een vrouw uit Velp meldde dinsdag bij de politie dat ze op het nippertje wist te ontkomen aan een tasjesrover op de Parkstraat in haar woonplaats. De vrouw verklaarde dat ze hard had geschreeuwd tegen haar overvaller en hem zodoende heeft afgeschrikt. Niet bekend is of het om dezelfde dader gaat. De politie adviseert mensen die in een soortgelijke situatie komen, om de aandacht te trekken van omstanders en daarmee de dader af te schrikken.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden