1e persbericht van woensdag 11 augustus 2004

Eindhoven 11-08-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Politie valt vijfde woning binnen in verband met drugsoverlast

Na verder onderzoek is de Unit Veelvoorkomende Criminaliteit (UVC) dinsdagmiddag nog een vijfde woning in Eindhoven binnengevallen (vervolg 2e persbericht 10 augustus 2004). Het gaat om een pand aan de Jeroen Boschlaan. Ook vanuit dit pand zou mogelijk in verdovende middelen gehandeld worden. Hier werd een 20-jarige bewoner aangehouden. In de woning werd een bolletje cocaïne gevonden. Dit werd in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Motor gestolen

Vanaf het Franz Léharplein is dinsdag rond 18.30 uur een zilverkleurige Peugeot Vivacity met het kenteken MG-ZG-71 gestolen. De motor stond daar afgesloten geparkeerd.

Eindhoven: Dief geluidsapparatuur aangehouden

Een 18-jarige Eindhovenaar is dinsdag rond 18.00 uur aangehouden omdat hij geluidsapparatuur had weggehaald bij het bedrijf waar hij werkt. De man was betrapt door de beveiligingsdienst van het bedrijf aan de Achtseweg Noord en overgedragen aan de politie. Na verhoor en een bekentenis is hij met een proces-verbaal weer heengezonden.

Eindhoven: Dronken automobilist vliegt uit de bocht

Een automobilist van 21 jaar uit Weert is dinsdagavond rond 18.45 uur aangehouden op de Anthony Fokkerweg in Eindhoven. Hij was kort daarvoor op de Anthony Fokkerweg ter hoogte van de A2 met zijn auto uit de bocht gevlogen en in de berm tegen bomen en struiken tot stilstand gekomen. De man liep geen letsel op. De auto raakte licht beschadigd. Uit onderzoek bleek de man teveel te hebben gedronken. Hij blies een alcoholpromillage van 0,75, waarvoor hij een boete van 190 euro kreeg.

Eindhoven: Aanhouding na huiselijk geweld

Op de Rode Kruislaan is dinsdagavond om 20.15 uur een 17-jarige inwoner van Eindhoven aangehouden. De verdachte had kort ervoor in de woning van zijn ouders in Woensel-Noord verschillende vernielingen aangericht. Hij is voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Vijf verdachten aangehouden

Dinsdagavond rond 18.20 uur zijn op de A58 vijf inwoners van Tilburg aangehouden. De mannen in de leeftijd van 20 tot 23 jaar worden ervan verdacht kort ervoor openlijke geweldpleging ten opzichte van personeel van zwembad de Tongelreep te hebben gepleegd. Toen de politie ter plaatse kwam waren de verdachten gevlucht. Zij waren reeds richting Tilburg gereden maar konden na een korte achtervolging toch worden aangehouden. Zij zijn voor onderzoek ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling

Een 32-jarige inwoonster van Eindhoven is dinsdagavond om 19.35 uur op de Barrierweg aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht kort ervoor, bij een ruzie, een 36-jarige inwoner van Eindhoven te hebben mishandeld. Zij is voor onderzoek ingesloten.

Helmond: Woninginbraak

In een woning aan de Mozartlaan is tussen maandag 19.30 uur en dinsdag 18.30 uur ingebroken. De dader kwam binnen door een klepraampje aan de voorkant van het pand open te breken. Uit de woning werden onder meer sieraden en een klok weggenomen.

Helmond: Snelheidscontroles

Op de Engelseweg is dinsdag tussen 15.05 en 15.25 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 260 gecontroleerde voertuigen reden acht bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid was 75 km/u. Ook op de Rijpelbergseweg werd dinsdag tussen 19.20 en 21.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 644 passerende voertuigen reden hier 26 bestuurders te hard. De hoogst gemeten snelheid was hier 90 km/u, terwijl 50 km/u hier maximaal is toegestaan.

Bakel: Automobilist botst tegen auto en twee bomen

In een bocht op de Neerstraat heeft dinsdag rond 19.50 uur een 22-jarige automobilist uit De Mortel de controle over zijn voertuig verloren. De auto begon te slingeren en botste hierbij tegen de achterkant van de auto van een 27-jarige tegenligger uit Uden. Vervolgens is de auto aan de linkerkant van de weg tegen een boom gebotst. Het voertuig draaide om zijn as en botste tegen een tweede boom. Het voertuig kwam tenslotte tot stilstand in een haag van een woning. De bestuurder is met nekklachten naar het Elkerliekziekenhuis gebracht.

Valkenswaard: Dronken automobilist botst tegen auto

Op De Vlasakker is dinsdag rond 20.25 uur een 40-jarige automobilist uit Poppel (België) aangehouden. De man zou eerder die avond op De Vlasakker tegen een geparkeerde auto zijn gebotst en door zijn gereden. Toen de politie ter plaatse kwam om de schade te bekijken, zagen zij de verdachte door de straat rijden en hielden hem aan. De man bleek gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van ruim
1,55 gemeten. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Nuenen: Man aangehouden na bedreigingen

Een man van 67 jaar uit Eindhoven is dinsdagavond rond 18.20 uur aangehouden op de Tomakker in Nuenen. Hij zou kort daarvoor zijn ex-vrouw en hun zoon met de dood hebben bedreigd en met een mes hebben bedreigd. Dat gebeurde in en bij de woning van de vrouw in Nuenen. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Maarheeze: Aanhoudingen na mishandeling

Drie mannen van 19 jaar uit Utrecht zijn maandagavond in Utrecht aangehouden. Ze worden ervan verdacht dat ze betrokken zijn bij de mishandeling van donderdagochtend bij een tankstation aan de A2 bij Maarheeze (zie 1e persbericht van donderdag 5 augustus 2004). Op basis van beelden van de beveiligingscamera van het tankstation en getuigenverklaringen is de politie achter de identiteit van de drie verdachten gekomen. Ze zijn na hun aanhouding in Utrecht overgebracht naar het hoofdbureau in Eindhoven en in verzekering gesteld voor verder onderzoek. Naar de vierde verdachte wordt nog gezocht.