Politie Drenthe

Woensdagmorgen

assen 11-08-2004

Brand in binnenstad Meppel
MEPPEL In een pand aan de Grote Kerkstraat werd woensdagmorgen tegen kwart voor negen een brand ontdekt. Het pand is volledig uitgebrand, de voorgevel van het pand is ingestort. Er zijn geen personen gewond geraakt bij de brand of het instorten van de voorgevel. Inmiddels is het sein brand meester gegeven. Op de bovenverdieping van het in het pand gelegen eetcafé werd rookontwikkeling gesignaleerd. Al snel ging dit over in een uitslaande brand. Omliggende panden hebben waterschade. De afzetting rond het terrein wordt door de politie verkleind.
De brandweerkorpsen van Meppel, Hoogeveen, Klazienaveen, Ruinerwold, Emmen, Coevorden, Sleen, Zwinderen, Borger en Schoonoord werden ingezet. Zij werden ondersteund door de Regionale Brandweer.

Automobiliste licht gewond
BEILEN Een 20-jarige automobiliste raakte dinsdagmiddag licht gewond na een ongeval op de N381. De automobiliste uit Hoogersmilde was even afgeleid en kwam op de linker weghelft terecht. De zijkant van de auto wordt geraakt door een tegemoetkomende vrachtwagen. Hierdoor raakt de auto van de weg. De vrouw kon ter plekke worden geholpen door het ambulancepersoneel aan wat kleine wondjes in verband met rond vliegend glas.

Auto komt in weiland tot stilstand
ZUIDWOLDE Dinsdag aan het begin van de avond komt een 21-jarige Amsterdammer met zijn auto in de middenberm van de A28 in de buurt van Zuidwolde terecht. Om te corrigeren stuurt de man stuurt sterk naar rechts en raakt dan in de slip. De auto komt tegen de vangrail aan en schiet in de berm over een sloot om in een weiland tot stilstand te komen. De jongeman was samen met drie vrouwen (14, 14 en 16 jaar) onderweg naar Meppen. Twee meisjes werd per ambulance naar het Bethesdaziekenhuis in Hoogeveen gebracht. De derde ging naar het ziekenhuis in Meppel. Het letsel van de vrouwen is onbekend.

Auto gestolen
EMMEN Een 32-jarige man uit Klazienaveen deed dinsdagavond aangifte van diefstal van zijn auto. Het gaat om een blauwe BMW. Hij had zijn auto geparkeerd op een terrein aan de Hondsrug weg in Emmen. Toen hij tegen halfelf terug kwam was zijn auto verdwenen.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot vrijdag 08.00 uur. Tel. 0592-361260 of 06-52 55 4218.

info@politie-drenthe.nl