Politie Drenthe

Controle rond Gouden Pijl; geen drank wel snelheid

Assen 11-08-2004 - Agenten van verkeershandhaving Boetegeld = Sneu geld hebben dinsdag bij een verkeerscontrole rond de wielerwedstrijd De Gouden pijl in Emmen twee rijbewijzen in beslag genomen van automobilisten die met meer dan 50 kilometer boven de toegestane maximum snelheid werden gelaserd.

Een 24 jarige man uit Noordwijk werd op de Rondweg geklokt met 144 kilometer per uur. De maximum snelheid is daar vastgesteld op 70 KM per uur. Een 35 jarige automobilist uit Borger maakte het nog bonter. Hij werd op de N34 aan de kant gezet nadat hij was betrapt op het rijden met een snelheid van 194 kilometer per uur, bij een maximaal toegestane snelheid van 100 kilometer per uur.

Geen drank
Tijdens de controle hebben zon 550 automobilisten moeten blazen. Alle bestuurders bleven beneden de wettelijk toegestane grens van 0,5 promille.
Twee bromfietsers kregen een bon omdat ze tijdens het rijden op de weg hun helm niet droegen. Een bromfietser bleek bovendien niet in het bezit van een geldig bromfietscertificaat.

alcoholcontrole gouden pijl 2004

Speerpunten
Verkeershandhaving Boetegeld= Sneu Geld controleert volgens een overeenkomst met het Bureau Verkeershandhaving Openbaar Ministerie in Soesterberg intensief op 5 veel voorkomende verkeersovertredingen, te weten: snelheid, alcohol, gordelplicht, helmplicht en het rijden door rood.

Daarnaast wordt via de inzet van een onopvallende video auto gelet op zaken als kleven, te lang op de linker rijstrook rijden en het niets handsfree telefoneren. Het doel is, door middel van intensieve controles een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het aantal doden er zwaargewonden in het verkeer. Landelijk functioneren 26 handhavingsteams.

Controles

De komende week staan bij verkeershandhaving Boetegeld = Sneu Geld onder meer de volgende controles gepland:

Vrijdag 13 augustus: staat de radarauto op de Zuidersingel, Graswijk en de Witterhoofdweg in Assen.
Zaterdag 14 augustus is er een snelheidscontrole op de N875 bij Borger, de N34 tussen Holsloot en Gieten en de N34 tussen Gieten en De Punt.
Zondag 15 augustus is er een snelheidscontrole op de A28 tussen De Punt en Hoogeveen.
Maandag 16 augustus is er een gordel- en roodlichtcontrole in Hoogeveen.
Dinsdag 17 augustus rijdt de onopvallende video surveillance auto door heel Drenthe.
Woensdag 18 augustus staat de radarauto op de Rolderhoofdweg, de Overcingellaan en de Nobellaan in Assen.
Donderdag 19 augustus is er een radar snelheidscontrole op het Zuideinde in Exloo, de Torenwijk in Odoorn en de Odoornerstraat in Ees.

Boetegeld = Sneu Geld Voorkom dat u moet betalen

Surf ook eens naar www.verkeershandhaving.nl

Via www.politie.nl kunt u de paginas bekijken van verkeershandhavingsprojecten elders in het land.