Politie Zuid-Holland-Zuid

11/08 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

11-08-2004 - Persberichten District II

ALCOHOL
ALBLASSERDAM Op de Randweg in Alblasserdam heeft de politie een 27-jarige autobestuurder uit Alblasserdam aangehouden. De man reed daar op woensdag 11 augustus 2004 rond 02.30 uur. Hij had een te hoog alcoholpromillage.

BOOS
GORINCHEM In het gemeentehuis van Gorinchem heeft de politie een 29-jarige man uit Rotterdam aangehouden. Hij wilde de burgemeester spreken maar dat kon op dat moment niet. De verdachte schreeuwde en gooide een stoel richting een medewerkster. Vijf getuigen overmeesterden de 29-jarige in afwachting van de politie. Het incident gebeurde op dinsdagmiddag 10 augustus 2004.

VALSE NAAM
GORINCHEM Nadat een 32-jarige man uit Heukelum een valse naam opgaf hebben agenten hem aangehouden. Ze zagen op woensdag 11 augustus 2004 omstreeks 02.15 uur dat de verdachte urineerde op de Burgstraat in Gorinchem. De politiemensen wilden hiervoor een bekeuring uitschrijven en op dat moment gaf de 32-jarige een verkeerde naam op.

RAMKRAAK
LEERDAM Bij een ramkraak hebben verdachten een geldautomaat gestolen. Ze ramden met een shovel een gebouw van een bank aan het Eiland in Leerdam. Vervolgens zetten zij de geldautomaat op een aanhanger en reden weg. Agenten zagen de vluchtauto op de Provincialeweg. Vervolgens ging het voertuig de rijksweg A15 op. Hier reed ook een tweede vluchtauto. Agenten zagen op een gegeven moment dat de aanhanger met de kluis begon te slingeren en de bestuurder de auto niet meer onder controle had. Hij stopte langs de kant. Een man rende naar het tweede vluchtvoertuig die met hoge snelheid wegreed. De politie stelde de aanhanger in verband met sporen veilig. De shovel werd verbrand teruggevonden. De diefstal gebeurde op woensdag 11 augustus 2004 rond 02.45 uur. Dat ging uiteraard niet geruisloos en de politie zoekt daarom getuigen die iets zagen of weten van de diefstal. Of mensen die de verdachten in hun twee vluchtautos zagen. Zij kunnen bellen met het nummer 0900-8844 (lokaal tarief). In de hoek van de gevel van het pand zat na de diefstal een groot gat.