Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


11 augustus 2004


WILP - Bestuurder scooter onder invloed


De politie heeft dinsdagavond op de Kneuterstraat een 30-jarige man uit Twello aangehouden. Hij reed rond 20.00 uur onder invloed van alcohol op een scooter. Enkele getuigen zagen bij Bussloo dat de man dronken was en haalden de sleutels uit zijn scooter. Vervolgens belden zij de politie. De man weigerde alle medewerking, ook toen hem gevorderd werd mee te werken aan een bloedproef. De politie gaf de man een rijverbod van 24 uur. De man weigerde een taxi en liep terug naar Twello.


ZUTPHEN - Dronken fietser rijdt tegen auto aan


Een 51-jarige fietser uit Zutphen is dinsdagmiddag op het Vispoortplein tegen de geparkeerde auto van een 42-jarige plaatsgenoot aangereden. Getuigen maakten rond 17.20 uur melding van het gebeuren. Toen de politie ter plaatse kwam trof de politie de verdachte man waggelend/lopend in de buurt aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij een promillage blies van 2,1. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van elf uur.


TERWOLDE - Diefstal uit woning


Onbekenden hebben in de nacht van maandag op dinsdag ingebroken in een woning aan de Kerkstraat in De Vecht. De dieven namen onder anderen een damesfiets, een dvd-videorecorder en een portemonnee met geld en bankpassen mee. De inbrekers kwamen de woning binnen door een garagedeur open te breken. Via de garage en bijkeuken en binnendeuren kwamen zij de woonkamer binnen en doorzochten alle kasten en laden. De politie stelt een onderzoek in.


EEFDE - Man heeft nog celstraf tegoed


De politie heeft in de nacht van dinsdag op woensdag op de Kapperallee een 27-jarige man uit Eefde aangehouden die nog enkele weken celstraf moest uitzitten en nog een aantal boetes moest betalen. De politie hield de man woensdagmorgen vroeg rond 04.25 uur aan. Toen hij tegen de politie zei dat hij niet kon betalen werd hij overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn waar hij werd opgesloten in een cel.


ALMEN - Jongen in zwembad mishandeld


Twee jongens (15 en 17 jaar) en een 13-jarig meisje uit Lochem hebben dinsdagavond in het zwembad aan de Berkelweg een 13-jarige jongen uit Harfsen mishandeld. Het slachtoffer sprong op het springkussen toen hij rond 18.30 uur zonder aanleiding door het drietal was geslagen en schopt. De verdachten waren onder invloed van alcohol. Het slachtoffer was onder meer in zijn gezicht geslagen en in zijn maag geschopt. De politie onderzoekt de mishandeling.


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --