Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 augustus 2004

Brandstichting

Auto geheel uitgebrand en drie daarnaast geparkeerde auto's beschadigd; politie onderzoekt de zaak en is op zoek naar getuigen

Hengelo

Woensdag 11 augustus werd omstreeks 03.55 uur melding gedaan van een brandende auto aan de F. Zernikestraat in Hengelo. Op genoemde locatie bleek inderdaad een auto in brand te staan. De brandweer bluste de brand maar kon niet voorkomen dat de auto geheel uitbrandde. Drie nabij geparkeerde auto's raakten als gevolg van de brand beschadigd. Onderzoek heeft uitgewezen dat het hierbij gaat om brandstichting. Door de eigenaar van de uitgebrande auto, een 43-jarige vrouw uit Hengelo, is inmiddels aangifte gedaan. De politie is bezig met een onderzoek en is op zoek naar eventuele getuigen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de afdeling Hengelo-Centrum/Zuid via het nummer 0900-8844. ( 04-099256)

Rijden onder invloed

Meerdere automobilisten aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol

Twente

Bij controles in de avond/nacht van dinsdag 10 op woensdag 11 augustus werden in de regio Twente meerdere automobilisten aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol verkeerden:

Enschede

Een 34-jarige vrouw uit Enschede werd woensdag 11 augustus omstreeks 02.10 uur aangehouden nadat bij controle op de Haaksbergerstraat in Enschede bleek dat zij onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,6 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Surveillerende politieagenten zagen woensdag 11 augustus omstreeks 03.40 uur een auto met hoge snelheid over de Laaressingel rijden. Zij gaven de bestuurder een stopteken, waarop hij echter niet reageerde. De bestuurder zette de auto op de Oldenzaalsestraat aan de kant, waarop de agenten hem controleerden. Een blaastest wees uit dat hij onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse gaf een uitslag van 0,72 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Nijverdal

Politieagenten controleerden woensdag 11 augustus omstreeks 01.30 uur op De Joncheerelaan in Nijverdal een 25-jarige automobilist uit Nijverdal. Nadat een blaastest uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, hielden de agenten hem aan. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,3 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Wierden

Op de Dikkensweg in Wierden controleerden politieagenten woensdag 11 augustus omstreeks 02.30 uur een 38-jarige automobilist uit Wierden. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop de agenten hem aanhielden. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,23 promille. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Almelo

Woensdag 11 augustus werd omstreeks 03.15 gemeld dat een iemand met een helm op en al toeterend in een auto op De Taling in Almelo zat. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en troffen daar de auto aan met als bestuurder een 22-jarige man uit Almelo. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde, waarop hij werd aangehouden. Ademanalyse op het politiebureau gaf een uitslag van 1,16 promille. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mariaparochie

Surveillerende politieagenten zagen woensdag 11 augustus rond 04.00 uur een auto al slingerend op de Almeloseweg in Mariaparochie rijden. Zij lieten de bestuurder een blaastest uitvoeren, die uitwees dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. Hierop werd verdachte, een 22-jarige man uit Almelo, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ademanalyse gaf een uitslag van 1,62 promille. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd, proces-verbaal opgemaakt.

Persberichten Politie Twente 11 augustus 2004

Monique Oude Wolbers: 053-4555588

Aanrijdingen met letsel

Meerdere aanrijdingen waarbij het niet verlenen van voorrang de oorzaak was

Enschede

Op dinsdag 10 augustus omstreeks 11.40 uur vond een aanrijding plaats tussen een auto en een snorfiets op de Knalhutteweg. De 33-jarige Enschedese automobiliste reed vanaf een uitrit het fietspad op en verleende daarbij geen voorrang aan een voor haar van links genaderde 40-jarige Enschedese snorfietsster. De snorfietsster raakte licht gewond en werd voor behandeling naar het ziekenhuis overgebracht. (04-098907)

Op diezelfde dag omstreek 13.25 uur vond een aanrijding plaats tussen twee personenauto's op de kruising Haaksbergerstraat met de Usselerveenweg. Een 34-jarige Enschedese reed vanaf de Usselerveenweg de Haaksbergerstraat op en verleende daarbij geen voorrang aan de voor haar van links komende 25-jarige automobilist uit Haaksbergen. De 34-jarige is daarna met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht. Haar auto was dusdanig zwaar beschadigd dat de politie besloot het kentekenbewijs deel II in te nemen. Beide auto's moesten worden afgesleept. (04-098969)

Scooterrijder gewond

Scooterrijder gaat onderuit na uitwijkmanoeuvre

Almelo

Op dinsdag 10 augustus omstreeks 18.50 uur reed een 20-jarige Almeloër op zijn scooter over de Wulp. Hij reed aan de linkerzijde van de weg. Uit tegenovergestelde richting kwamen hem een fiets en een auto tegemoet. Hij wilde hiervoor uitwijken en door vermoedelijk een stuurfout kwam de 20-jarige te vallen. Hij droeg geen helm en is met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht. (04-099135)

Snelheidscontrole

Politie controleert snelheid met de lasergun

Haarle gemeente Hellendoorn

Op dinsdag 10 augustus hield de politie tussen 18.25 en 19.05 uur een snelheidscontrole op de Poggenbeltweg ter hoogte van de Wittebroeksweg. Zij controleerden met de lasergun en bekeurden 9 personen. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 95 km/u terwijl 60 km/u is toegestaan. Door het grote aanbod wisten meerdere overtreders de dans te ontspringen. Voor herhaling vatbaar dus.(04-099172)

Verkeerscontrole

Controle op negeren inhaalverbod voor vrachtwagens

Rijssen

Op dinsdag 10 augustus hield de politie tussen 16.00 en 19.00 uur een controle op het inhaalverbod voor vrachtwagens op de noordbaan van de A1 onder Rijssen (tussen Azelo en Bathmen). In totaal zes chauffeurs zijn daarvoor bekeurd. (04-099128)

Schennispleger aangehouden

Man pleegt schennis op kinderspeelplaats

Almelo

Op dinsdag 10 augustus omstreeks 15.00 uur werd bij de politie een schennispleging gemeld aan de Cesar Franckstraat. Een man was daar door een getuige betrapt op de kinderspeelplaats, terwijl deze ten overstaan van spelende kinderen met zijn geslachtsdeel in zijn hand stond. Bij het zien van de getuige ging deze man er vandoor. Met inzet van de diensthond trof de politie de verdachte, een 40-jarige Almeloër liggend in de struiken bij de spoorlijn aan. Ze hielden de verdachte aan ter zake schennis van de eerbaarheid. De verdachte ontkende. Na verhoor kon de verdachte het bureau weer verlaten. Een proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-099060)

Brand in schuur

Schuur volledig uitgebrand. Politie gaat uit van brandstichting

Enschede

Op dinsdag 10 augustus omstreeks 05.50 uur werd brand gemeld aan de Spinnerstraat. Daar bleek een schuur achter een woning in brand te staan. De brandweer kon niet voorkomen dat de schuur voor een groot deel verloren ging. Ook de fietsenstalling van de nabijgelegen school liep brandschade op. De politie vermoedde brandstichting en stelde een technisch onderzoek in. Daaruit is vastgesteld dat het inderdaad om brandstichting gaat. De 53-jarige eigenaar deed aangifte. Een nader onderzoek wordt ingesteld. (04-098780)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --