Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


11 augustus 2004


Drietal aangehouden voor mishandeling


De politie heeft dinsdagmiddag rond 14.30 uur in de parkeergarage aan de Vosselmanstraat drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het drietal (20, 23 en 24) had het aan de stok gekregen met een 33-jarige Apeldoorner die op dat moment begeleid werd door twee stadswachten. De stadswachten hadden de ruziënde mannen nog getracht uit elkaar te houden, maar plotseling begon het trio het slachtoffer te slaan en later te schoppen. De stadswachten sloegen per portofoon direct alarm en de politie hield het drietal even later in de parkeergarage aan. Het slachtoffer is in het ziekenhuis behandeld en de mannen zijn verhoord. De politie heeft voor het onderzoek diverse getuigen verhoord.


Vrouwen gewond door valpartij


Twee vrouwen raakten dinsdag in het verkeer gewond doordat zij ten val kwamen. Een 72-jarige fietsster uit Apeldoorn kwam rond 10.30 uur op de kruising Beatrijsgaarde/Heemraden ten val toen zij plotseling remde voor een auto die van rechts kwam.De vrouw kwam ten val en klaagde over pijn aan haar heup. Een ambulance bracht haar naar het Lukasziekenhuis. Een 31-jarige vrouw uit Arnhem reed met haar bromfiets over de Oude Arnhemseweg toen zij rond 16.20 uur de controle over het stuur verloor en ten val kwam. Een ambulance bracht haar naar het Rijnstaeteziekenhuis in Arnhem waar bleek dat zij een hersenschudding en enkele schaafwondjes had opgelopen.


Autokrakers slaan toe


Autokrakers hebben maandag en dinsdag op diverse plaatsen in Apeldoorn diverse auto's opengebroken. De auto's stonden onder meer geparkeerd aan de Salomonszegels, de Voldersdreef, de Stationsstraat en aan de Beekstraat. Verdwenen zijn onder meer een rij- en kentekenbewijs, geluidsapparatuur en een kentekenplaat. De politie adviseert met klem om geen waardevolle goederen in auto's achter te laten want 'Niets erin, niets eruit'.


Zakkenroller actief


Een zakkenroller heeft dinsdag op het Marktplein de portemonnee van een 65-jarige vrouw uit Maassluis gerold. De vrouw miste rond 10.15 uur bij een kraam bij het Stadhuis haar portemonnee met wat geld en diverse pasjes. Zij deed aangifte bij de politie.


Politie zoekt getuigen dierenmishandeling


De politie is op zoek naar getuigen van dierenmishandeling in een wei aan de Voorwaarts. Kinderen zagen maandag rond 16.00 uur dat drie jongens een paard schopten en sloegen. Vervolgens bereden zij het dier. De mogelijke verdachten hebben een getinte huid en één van hen had gele haarlokken en kraaltjes in zijn haar. Getuigen wordt verzocht de politie te bellen via 0900 - 8844.


Mannen aangehouden


De politie heeft dinsdag twee mannen aangehouden die nog enkele boetes hadden open staan. De politie hield rond 11.30 uur op de Adelaarslaan een 35-jarige Apeldoorner aan die nog een boete van ruim 700 euro moest betalen. Bovendien had hij nog 25 dagen celstraf tegoed. De man is opgesloten in een cel. Ook een 18-jarige Apeldoorner moest nog een boete betalen, 140 euro. Hij werd op de Woudhuizermark aangehouden.


Snelheidscontrole


De politie heeft dinsdag op twee plaatsen de snelheid van motorvoertuigen gecontroleerd. Bijna 2.000 bestuurders van motorvoertuigen passeerden de controle op de Vosselmanstraat. Van hen reden er 96 sneller dan 50 km. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 91 km per uur. Ook 96 bestuurders reden op de Jachtlaan sneller dan 50 km per uur. Hier passeerden ruim 2.200 bestuurders de controle. De hoogst gemeten snelheid bedroeg hier 87 km per uur.


Boetes voor negeren afgesloten rijbaan


De politie heeft maandagmorgen op de Heemradenlaan in anderhalf uur tijd ruim 40 processen-verbaal uitgereikt aan bestuurders die een zogeheten geslotenverklaring negeerden. Diverse borden geven aan dat dàt deel van de Heemradenlaan voor alle verkeer is afgesloten. Diverse bestuurders reden over het fietspad en door de berm.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52


---- --