Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


11 augustus 2004


Heerde - inbrekers aangehouden


De politie heeft vanmorgen vroeg drie jonge mannen (2 Arnhemmers van 21 en 23 en een 19-jarige uit Duiven) aangehouden die verdacht worden van een snelkraak aan de Zwolseweg bij een electrozaak. De kraak vond rond 03.30 uur plaats en agenten stelden een onderzoek in. Op de Veerstraat trof de politie een auto aan en tijdens controle gaf de bestuurder plotseling gas en ging men er vandoor. Er volgde een achtervolging door de regio en via de A 50 vluchtten de inbrekers richting Apeldoorn. Met hulp van diverse politie-eenheden werd de auto op de snelweg ter hoogte van Terwolde tot stoppen gedwongen en werden de drie mannen aangehouden. Onderweg was gezien, dat er goederen uit de vluchtauto waren gegooid en deze werden later veilig gesteld. Het ging onder meer om mobieltjes en camera's die buit de snelkraak in Heerde waren buitgemaakt. Ook in de omgeving van de electrozaak werden sommige gestolen zaken gevonden die de inbrekers kennelijk waren verloren. Het trio is ingesloten voor verder onderzoek.


Heerde - Verkoop illegale DVD's


De politie heeft dinsdagavond op de Hessenmarkt een 51 jarige inwoner uit Weesp beboet. De man verkocht op de markt muziek dvd's. Uit onderzoek bleek dat er verscheidene illegale dvd's te koop werden aangeboden. De verkoper heeft van 11 dvd's vrijwillig afstand gedaan. Deze waren illegaal. De man kreeg een boete van 5500 Euro (voor elke dvd een boete van 500 Euro).


Putten - Verkeersongeval


Op de Voorhuizerstraat, ter hoogte van een benzinestation, vond dinsdag rond 10.00 uur een aanrijding plaats. Een 22 jarige automobiliste uit Putten kwam vanaf de richting Putten. Zij wilde op een gegeven moment linksaf slaan om naar het benzinestation te rijden. Hierbij reed ze op de weghelft van de naderende 24 jarige automobilist uit Voorthuizen. De man uit Voorthuizen probeerde hard te remmen, maar een aanrijding was niet te voorkomen. Door de aanrijding kwam de auto van de automobiliste uit Putten tegen de gevel van de shop van het benzinestation tot stilstand. De gevel is hierdoor vernield. Ook werd een 41 jarige inwoner uit Putten die net uit de shop kwam lopen geraakt, maar raakte niet gewond. Deze man had zijn auto naast de shop geparkeerd. De auto van de 24 jarige man uit Voorthuizen kwam door de aanrijding tegen de geparkeerde auto van de man uit Putten terecht. Een enorme chaos, waarbij zoals aangegeven niemand gewond raakte.


Harderwijk - Woninginbraak


Dinsdag, vermoedelijk rond 14.00 uur, werd ingebroken in een woning aan de Guido Gezellelaan. Men wist binnen te komen door een raam te forceren. Weggenomen werden onder andere een lap top, sieraden, een onbekend geldbedrag en een videocamera.


Oldebroek - Verkeersongeval


Bij een verkeersongeval op de Zuiderzeestraatweg raakte dinsdagavond een 23 jarige inwoner uit Biddinghuizen gewond. Omstreeks 22.30 reed een 17 jarige bestuurder van een landbouwtractor uit Nunspeet vanaf de Vierhuizerweg de Zuiderzeestraatweg op. Hij zag hierbij de auto van een 23 jarige inwoonster uit Biddinghuizen over het hoofd en een aanrijding was het gevolg. Hierdoor raakte de 23 jarige bijrijder in de auto gewond. Hij werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis en kon na behandeling weer naar huis.


Elburg - Automobilist onder invloed


De politie heeft vannacht gecontroleerd op de Zuiderzeestraatweg. Rond 02.10 uur blies een 49 jarige automobilist uit Elburg 0,5 prom. De man kreeg een boete.


Nunspeet - Ongeval


Op de kruising Industrieweg / Energieweg vond dinsdagmiddag omstreeks 17.55 uur een aanrijding plaats. Op de kruising verleende een 41 jarige automobilist uit Elburg geen voorrang aan een 45 jarige automobiliste uit Hulshorst. De man uit Elburg had nekklachten en werd overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw bleef ongedeerd.


Harderwijk - In woning ingebroken


Dinsdag werd ingebroken in een woning aan de Burg. De Meesterstraat. De deur werd geforceerd en de gehele woning doorzocht. Weggenomen werden een paar grijze sportschoenen en 2 petjes, een zilverkleurige en een blauw/gele pet. In dezelfde straat werd dinsdag getracht een deur van een woning te forceren. Het is niet bekend of er uit deze woningen goederen werden weggenomen.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --