Dienstenbond CNV

Akkoord sociaal protocol outsourcing mainframe Achmea Active 11-08-2004

Achmea Active, Atos Origin en de CNV Dienstenbond hebben een akkoord bereikt over het sociaal protocol voor de outsourcing van de mainframeactiviteiten van Achmea Active naar Atos Origin. De CNV Dienstenbond is van mening dat zij een goed pakket van afspraken heeft gemaakt en legt het sociaal protocol positief aan de leden voor.

Begin deze week hebben Achmea Active, Atos Origin en de CNV Dienstenbond een definitief akkoord bereikt over het sociaal protocol voor de outsourcing van het mainframe. Vanaf het moment dat Achmea Active haar plannen tot outsourcing bekend heeft gemaakt, is de CNV Dienstenbond in overleg getreden met Achmea Active, de Ondernemingsraad van Achmea Active, Atos Origin en met u. Er hebben verschillende onderhandelingsronden over het sociaal protocol plaatsgevonden tot in de zomer. Lange tijd hebben de OR en de CNV Dienstenbond samen opgetrokken. Medio juni ontstonden er onduidelijkheden over de toekomst van Active-medewerkers binnen Atos Origin, waarop Achmea Active en Atos Origin een terugkeergarantie naar Achmea hebben toegezegd van 2 jaar. Eind juni heeft de OR besloten positief te adviseren op de adviesaanvraag rond de outsourcing. Kort daarna zijn we het in hoofdlijnen met Active en Atos Origin eens geworden over het sociaal protocol. De tekst heeft enige tijd op zich laten wachten, maar die leggen we nu ter stemming aan u voor.

Belangrijke punten uit het akkoord zijn:

* Behoud van het salarisperspectief bij Achmea;
* De instelling van een Saldo Overgangs Compensatie (SOC). Indien er sprake is van een verschil in arbeidsvoorwaarden met Atos Origin wordt het verschil in de SOC gestopt en wordt deze SOC als een toeslag aan de werknemer te beschikking gesteld. Bij een negatief SOC, vervalt deze.

* Een terugkeergarantie van 2 jaar naar Achmea.

De gehele tekst van het akkoord wordt u per e-mail toegezonden. Mocht u een papieren exemplaar van het akkoord willen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Mocht u naar aanleiding van het voorgaande vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u contact met mij opnemen tel: (055)5772640 of e-mail: j.warnaar@cnvdibo.nl