Politie Friesland

Politieberichten van 12 augustus (07.00 - 13.00 uur)

Fryslân 11-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Harlingen: diefstal gedenkplaat leugenbank
Door de directeur nieuwe zeehaven, een 60-jarige man uit De Wilgen, is aangifte gedaan van vernieling van een bord in de nieuwe zeehaven aan de Korte Lijnbaan. Daar is bij de leugenbank een bord geplaatst waarop vermeld staat dat op 9 mei 2003 deze bank geopend is door de heer Nijpels. Dit bord is nu weggenomen. Deze leugenbank was bedoeld voor de oude seunen van Harlingen maar men is bang dat het een rotzooiplek wordt.

Ameland: meisje gewond na val van paard
Op het strand onder Ballum paal 9.8 is dinsdag omstreeks 16.55 uur een meisje van haar paard gevallen en gewond geraakt. Het slachtoffer, een 14-jarig meisje uit Nijverdal, was wel aanspreekbaar maar verward. Ze is overgebracht naar MCL-zuid in Leeuwarden. Het bleek dat ze van het paard zou vallen, waarbij ze probeerde op het paard te blijven zitten. Dat lukte niet; ze bleef met haar voet in de stijgbeugel hangen en werd vervolgens door het achterbeen van het paard tegen haar hoofd geraakt. Ze liep een forse hoofdwond, een hersenkneuzing en mogelijk nekletsel op.

Oudemirdum: inbraak sportcomplex
In de nacht van maandag op dinsdag is ingebroken in een sportcomplex aan de Sminkewei. Men kwam binnen door het verwijderen van een ruit. Uit het complex werd kleding en kleingeld gestolen. Een 70-jarige man uit Oudemirdum deed aangifte.