HP introduceert double-layer DVD-recorder

Nieuwe HP DVD Writer hoge mate van compatibiliteit met andere DVD-afspeelapparatuur

UTRECHT, 11 augustus 2004 - HP introduceert zijn nieuwste DVD-recorder, de HP DVD Writer dvd530i. Hiermee kunnen dubbellaags (double-layer) DVD's gebrand worden. De recorder biedt een hoge mate van compatibiliteit met andere DVD-apparatuur. Met deze nieuwe drive van HP kunnen gebruikers snel grote hoeveelheden data opslaan op één dubbellaags DVD. Deze DVDs bieden bijna twee maal zo veel opslagcapaciteit als de enkellaags DVDs1): 8,5GB in plaats van 4,7GB. In tegenstelling tot verschillende andere double-layer DVD-recorders die momenteel verkrijgbaar zijn, is de HP DVD Writer dvd530i compatibel met bijna 90 procent van de bestaande DVD-players en DVD-ROM drives.

De nieuwe HP DVD Writer dvd530i beschrijft dubbellaags DVDs met een snelheid van 2,4x, terwijl enkellaags DVDs op maximaal 8x beschreven worden. Omdat dit een dual-format drive is, kunnen gebruikers hiermee ook DVD±R/±RW en DVD+R DL (double layer) media beschrijven, evenals CD-R/RW. Bij het apparaat wordt software meegeleverd om video's, foto's en muziek mee te bewerken en op DVD of CD op te slaan.

De consumentenadviesprijs van de HP DVD Writer dvd530i bedraagt ¤129 incl. btw.

Over HP
HP is wereldwijd leverancier van technologische oplossingen voor consumenten, bedrijven en instellingen. Het HP aanbod omvat producten en diensten voor een totale IT infrastructuur, personal computing en imaging en printing oplossingen. HP behaalde wereldwijd over de laatste 4 kwartalen een omzet van $76,8 miljard. Meer informatie over HP is te vinden op http://www.hp.nl.


1) De HP DVD Writer dvd530i staat het kopiëren van commercieel verkrijgbare DVD-films of ander, auteursrechtelijk beschermd materiaal niet toe. De DVD Writer dvd530i is uitsluitend bedoeld voor het creëren en bewaren van origineel materiaal en voor andere, rechtmatige toepassingen.

Contactpersonen voor
de redactie:

HP ­
Antoinette Bendijk
tel 030 222 33 84
antoinette.bendijk@hp.com

H&K/MCS ­
Perlita Fränkel
tel 023 562 82 08
perlitaf@monogram.nl

Nederlandstalige persberichten op www.hp.nl/pers