Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave woensdag 11 augustus 2004

* HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD
Politiepersoneel van het district Zuid ontmantelde dinsdagmiddag omstreeks half twee in een pand in de Walchersestraat een hennepkwekerij. In totaal werden 201 hennepplanten, alsmede de voor de groei benodigde apparatuur in beslag genomen en later vernietigd. Naar de eigenaar van de hennepkwekerij wordt op grond van de Opiumwet een onderzoek ingesteld.


* STEEKPARTIJ
Dinsdagavond omstreeks kwart voor elf vond op het Kleinpolderplein een steekpartij plaats, waarbij een achttienjarige man uit Rotterdam gewond raakte. Het slachtoffer had onenigheid gekregen met een vijftienjarige jongen eveneens afkomstig uit Rotterdam. Vervolgens ontstond een handgemeen waarbij de 18-jarige man onder meer in zijn rug werd gestoken. Hij werd door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Sint Fransiscus Gasthuis. De 15-jarige Rotterdammer die na de steekpartij was gevlucht, meldde zich even later bij een politiebureau. Hij werd voor nader verhoor ingesloten. De recherche van het district Rotterdam-West stelt een onderzoek naar de toedracht van de steekpartij in.


* VERMISTE MAN AANGETROFFEN
(zie persbericht 9 augustus 2004)
Dinsdagmiddag rond half drie werd het stoffelijk overschot van de vermiste Ilhan Cifci in het water van de Nieuwe Maas ter hoogte van Hotel New York aangetoffen. De man werd sinds zaterdag 7 augustus jl. vermist. Na onderzoek bleek de man niet door een misdrijf om het leven te zijn gekomen.


* FIETSSTER ZWAAR GEWOND NA AANRIJDING
Dinsdagmiddag omstreeks kwart voor vier raakte op de kruising van de Mathenesserlaan met de Nieuwe Binnenweg een 30-jarige fietsster uit Rotterdam zwaar gewond, nadat zij werd aangereden door een auto die werd bestuurd door een 25-jarige man uit Gouda. Het slachtoffer passeerde een bus en stak vervolgens de kruising over. De automobilist die de vrouw te laat opmerkte, kon een aanrijding niet meer voorkomen. Zij werd in kritieke toestand door personeel van de AmbulanceZorg Rotterdam-Rijnmond vervoerd naar het Erasmus Medisch Centrum. De Technische Ongevallen Dienst stelt een onderzoek in.