Persberichten regio Brabant-Noord

's-Hertogenbosch 11-08-2004

RIJBEWIJZEN INGEVORDERD

Vught-
In de nacht van dinsdag op woensdag is op de Kanaalweg een 45-jarige Bosschenaar aangehouden voor het rijden onder invloed. Het rijbewijs van de automobilist is ingevorderd en er is proces-verbaal opgemaakt.

Schijndel-
Deze zelfde nacht is op de Rooiseweg een 57-jarige man uit Schijndel aangehouden vanwege het rijden onder invloed van alcohol. Omdat de automobilist al vaker is aangehouden vanwege het rijden onder invloed, is zijn rijbewijs ingevorderd.

WAPEN INBESLAGGENOMEN

Sint Michielsgestel-
In zijn woning is dinsdagmiddag een 33-jarige man aangehouden. De verdachte zou in zijn woning een wapen hebben. De politie trof een op een echt vuurwapen gelijkend neppistool. De man is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

HENNEPKWEKERIJ ONTMANTELD

Uden-
Dinsdagmiddag heeft de politie in de tuin van een woning aan de Bijland 175 hennepplanten aangetroffen. De planten zijn inbeslaggenomen en vernietigd. De bewoner van het pand wordt verhoord.

MAN VEROORZAAKT DIVERSE AANRIJDINGEN

Veghel-
Dinsdagmiddag heeft een 32-jarige man uit Helmond op de N279 diverse aanrijdingen veroorzaakt. De automobilist slingerde over de weg en reed daarbij op de weghelft voor tegemoetkomend verkeer. Hij veroorzaakte hierbij diverse aanrijdingen en kwam uiteindelijk in de berm tot stilstand. De inmiddels gewaarschuwde en gearriveerde politie haalde de bewusteloze bestuurder met behulp van enkele omstanders uit de auto. Hij is per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Veghel. De man verkeerde niet onder invloed van alcohol of drugs. Er raakte niemand gewond als gevolg van deze aanrijdingen.

MET DE BOOT BEKEURD
Lith, Ravenstein
Op de Lithse Ham in Lith en de Maas in Ravenstein is de politie dinsdagmiddag met de boot het water opgegaan waarbij ze diverse mensen hebben bekeurd. Op de Maas zijn vijf mensen bekeurd omdat ze geen vaarbewijs hadden en omdat er niet voldoende zwemvesten aanwezig waren. Op de Lithse Ham is een 29-jarige man uit Maren-Kessel bekeurd omdat hij daar met een jetski aan het varen was. Het is niet toegestaan om met een jetski te varen op de Lithse Ham.

GETUIGE REDT MAN UIT AUTO

Geffen
Dinsdagavond heeft een 18-jarige automobilist uit Nuland een andere
18-jarige man (inzittende) uit Nuland uit een auto (Ford) gered uit die vlam vatte.

De 18-jarige bestuurder van de Ford (ook uit Nuland) verloor vermoedelijk de controle over het stuur. De auto vloog op de Heesterweg in Geffen uit de bocht waarop deze eerst tegen een lantaarnpaal reed en vervolgens tegen een boom tot stilstand kwam. De auto vatte hierna vlam.

Drie van de vier inzittenden waren in staat om lichtgewond de auto te verlaten. De vierde inzittende moest door de 18-jarige automobilist van de auto die voor de Ford reed, eruit gehaald worden. Omdat deze inzittende klem zat, ging dit met moeite. Deze inzittende heeft waarschijnlijk een hersenschudding en gebroken arm.

De vier inzittenden zijn naar het ziekenhuis gebracht. Het gaat om vier 18-jarige mannen uit Nuland.

DRONKEN ACHTER HET STUUR
Oss-
Op de Julianasingel in Oss heeft de politie in de nacht van dinsdag op woensdag een 47-jarige automobilist uit Oss aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij is in vrijheid gesteld.

BEKNELD IN VRACHTAUTO

Herpen-
In de nacht van dinsdag op woensdag is een 35-jarige vrachtwagenchauffeur uit Nijmegen zwaargewond geraakt bij een ongeval. Op de Berghemseweg in Herpen lag de trekker met oplegger deels in de sloot en deels op de openbare weg. Een boom in de buurt is zwaar beschadigd. De vermoedelijke toedracht van het ongeval is nog onbekend. De bestuurder zat zwaar gewond in de cabine en zat bekneld. Hij is door de brandweer, ambulance en politie bevrijd en naar het ziekenhuis in Nijmegen vervoerd. De vrachtauto is weggetakeld.

VERNIELER AANGEHOUDEN

Boxmeer
Aan de Bernhardstraat in Boxmeer is dinsdagavond een 43-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht met een hark een ruit te hebben vernield van een woning in die straat. De man verzette zich bij zijn aanhouding en werd agressief naar de politie-agenten. Hij is geboeid overgebracht naar het bureau. Na verhoor is hij in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

MET DRANK OP ACHTER HET STUUR

Grave

- Op de Mgr Boretweg in Grave is in de nacht van dinsdag op woensdag een 39-jarige man uit Grave aangehouden die met drank op achter het stuur zat. Hij heeft een proces-verbaal en is in vrijheid gesteld.