Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, woensdag 11 augustus

Alkmaar 11-08-2004 - 16.00 uur

Verkeerscontrole

Alkmaar, dinsdag 10 augustus 2004.

Dinsdag zijn op verschillende tijdstippen en wegen in Alkmaar verkeerscontroles uitgevoerd. Tijdens deze controles werden 13 bestuurders van personenautos bekeurd omdat zij geen gebruik maakten van de veiligheidsgordel. Zeven autobestuurders werden bekeurd omdat zij te snel reden (hoogst gereden snelheid is niet bekend).

Man aangehouden na mishandeling vrouw

Alkmaar, woensdag 11 augustus 2004.

In de nacht van dinsdag op woensdag is een 52-jarige man uit Alkmaar in zijn woning aangehouden. Kort daarvoor had hij zijn echtgenote mishandeld. Na een woordenwisseling tussen beide echtlieden begon de man op de vrouw in te slaan. Zij raakte gewond aan hoofd, arm en been. De man is voor verder onderzoek overgebracht naar het politiebureau.

Gewonden na eenzijdig ongeval

Castricum, woensdag 11 augustus 2004.

In de nacht van dinsdag op woensdag raakten twee personen gewond na een eenzijdig ongeval op de Vinkenbaan. De bestuurder van de auto, een 21-jarige jongen uit Castricum reed met een personenauto over de Vinkenbaan. Mogelijk door te hoge snelheid verloor hij de macht over het stuur en kwam tegen een boom tot stilstand. Hierbij raakte de bestuurder en één van de inzittenden, een 16-jarige jongen uit Krommenie gewond. Beiden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens getuigen zaten er nog twee jongens in de auto. Deze zijn direct na de aanrijding uit de auto gestapt en verdwenen. Of deze personen gewond waren is niet bekend. De bestuurder van de auto bleek niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs.