Politie Noord-Holland-Noord

Hoorn en omgeving, woensdag 11 augustus

Hoorn 11-08-2004 - 16.00 uur

Inbraak bij bedrijf

Zwaag, woensdag 11 augustus 2004.

Bij een bedrijf aan De Oude Veiling is ingebroken in de nacht van dinsdag op woensdag. De daders zijn binnen gekomen via het openknippen van de zijkant van het gebouw. Er zijn diverse spullen ontvreemd zoals een geluidsinstallatie en speakers.

Auto gestolen (1)

Hoorn, woensdag 11 augustus 2004.

Tussen dinsdag 18.00 uur en woensdag 1.00 uur is vanaf de Astronautenweg een auto ontvreemd. Het gaat om een blauwe Ford Escort CL met het kenteken HB-HR-85.

Auto gestolen (2)

Hoorn, woensdag 11 augustus 2004.

Tussen dinsdag 21.30 uur en woensdag 7.00 uur is vanaf het Achterom een auto gestolen. Het gaat om een blauwe Ford Ka met het kenteken 36-JH-HT.

Dronken achter het stuur

Hoorn, woensdag 11 augustus 2004.

Op de Keern is omstreeks 2.00 uur een 56-jarige man uit Hoorn aangehouden. Hij werd verdacht van het rijden met drank. De blaastest wees dit ook uit. De man blies 445 ug/l, dat is ruim twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Beroving

Hoorn, maandag 9 augustus 2004.

Op maandagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur is een 18-jarige man uit Hoorn van zijn geld beroofd op de Geulweg. De man fietste op de Geulweg toen een automobilist plotseling zijn portier opende. Het slachtoffer viel en werd van zijn geld, ketting en bril beroofd door in totaal drie mannen. Hierbij liep de man verwondingen op aan zijn gezicht. Er is een onderzoek gestart.

Verwaarloosde dieren in beslag genomen

Blokker, dinsdag 10 augustus 2004.

Op dinsdagochtend zijn bij een woning aan de Boekerij 21 katten in beslag genomen. Op maandag kwam er een melding binnen van stankoverlast door dieren. Ter plaatse troffen agenten de dieren in slechte toestand aan. Ze waren vermagerd en veel katten hadden ontstoken ogen en verwondingen. De woning lag vol met uitwerpselen van de dieren en de stank was ook buiten de woning enorm. De politie heeft diverse instanties ingeschakeld zoals het Maatschappelijk Werk, de Woningbouwvereniging, de Landelijke Inspectiedienst, de Reinigingspolitie en de Dierenambulance.

De dieren zijn met de Dierenambulance vervoerd naar diverse asiels in de omgeving. Opvallend is dat er vermoedelijk al ruim een jaar sprake is van stankoverlast en verwaarlozing van dieren terwijl er nu pas een melding bij de politie is binnen gekomen.

Er wordt een onderzoek ingesteld en de eigenaar van de dieren, een 33-jarige man, zal worden gehoord.