Wapens en vermoedelijk gestolen goederen inbeslaggenomen

's-Hertogenbosch 11-08-2004

Drie verdachten aangehouden

WAPENS EN VERMOEDELIJK GESTOLEN GOEDEREN INBESLAGGENOMEN

s-Hertogenbosch De politie heeft woensdagochtend samen met de rechter-commissaris een inval gedaan op het woonwagencentrum aan de Deutersestraat in s-Hertogenbosch. Drie mannen zijn aangehouden. Op het kamp werden diverse wapens en vermoedelijk gestolen goederen aangetroffen.

De drie mannen, 23, 53 en 67 jaar oud, zijn in hun woning aangehouden inzake de wet wapens en munitie. Tevens worden de 53-jarige man en de 67-jarige man verdacht van heling.

Wapens

In totaal nam de politie drie vuurwapens en munitie in beslag. Ook werden een ploertendoder en een busje peperspray inbeslaggenomen. Eén van de wapens was verstopt in een buis. Omdat het vermoeden bestond dat er mogelijk een explosieve stof in de buis zat, heeft het Explosieve Opruiming Commando van de Koninklijke Landmacht een onderzoek ingesteld en de buis ontmanteld. Uit voorzorg waren zowel de brandweer als de GGD aanwezig.

Vermoedelijk gestolen goederen

Op het woonwagencentrum werd eveneens een viertal fietsen aangetroffen, waarvan de politie vermoedt dat ze van diefstal afkomstig zijn. Verder trof de politie twee CV-ketels aan, die vermoedelijk gestolen zijn. Tevens werd een aanzienlijk geldbedrag inbeslaggenomen.

De 53-jarige en de 67-jarige verdachten zijn voor verder onderzoek inverzekeringgesteld. De 23-jarige verdachte is na verhoor huiswaarts gestuurd.