CDA

CDA
11-08-04
Hessels: Sportverenigingen dupe energieliberalisering

Tweede Kamerlid Jos Hessels (woordvoerder energie) is bezorgd over de gevolgen van de liberalisering van de energiemarkt voor de amateursportclubs en de betaalbaarheid van sportbeoefening.

Sportclubs met lichtmasten hebben veelal een grote stroomcapaciteit nodig, maar gebruiken relatief weinig stroom, omdat de masten vaak maar enkele uren per week branden. Door het splitsen van de verbruikskosten en de transportkosten van energie worden clubs geconfronteerd met een mogelijke verdrievoudiging van hun energienota. De enorme stijging van de energierekening zal voor veel van de clubs funest zijn, aldus Hessels.

De clubs worden door de energiebedrijven voor de keuze gesteld de fors hogere transportkosten te betalen of hun stroomvoorziening te veranderen tot onder de 3x80A. Ook in het tweede geval is er sprake van hoge (eenmalige) kosten. Jos Hessels heeft inmiddels de problematiek onder de aandacht gebracht van de Minister van Economische Zaken en gepleit voor een snelle oplossing voor de sportvereningingen.