Provincie Drenthe

Experimenten BosBus en snUitBus slaan aan

Assen, 11 augustus 2004
Persberichtnummer 04-121

De Drentse toeristische buslijnen BosBus en snUitBus zijn populair. Toeristen maken flink gebruik van deze klassieke voormalige Zwitserse postbussen. De BosBus rijdt vanwege het succes nog iets langer in en rond de nationale parken Dwingelderveld en het Drents-Friese Wold. In plaats van tot en met 25 augustus rijdt de BosBus nog tot en met 16 september.

snUitBus
De snUitBus verbindt de recreatieparken Aelderholt en Parc Sandur met Dierenpark Emmen, het Veenpark, de collectie Brands, het van Gogh-huis en het Smalspoormuseum. Vanaf de start van de snUitBus op 13 juli, zijn tot en met 8 augustus zijn 738 reizigers in de bus gestapt. Voor de snUitBus, met aan boord een animatieteam voor kinderen, is een eigen dagkaart ingevoerd. Volwassenen betalen voor een dagkaart 5 euro, kinderen betalen de helft. De kaarten zijn verkrijgbaar bij de kassa's van de recreatieparken en attracties en bij de buschauffeur. De snUitBus is een gezamenlijk initiatief van de provincie Drenthe, vervoerbedrijf Arriva, VCC Noord, Dierenpark Emmen, Parc Sandur, Aelderholt en het Veenpark. Een belangrijke financiële bijdrage wordt door deze partijen en de gemeente Emmen geleverd.

BosBus
Vanaf de start van de BosBus op 21 mei zijn tot en met zondag 1 augustus 5199 personen in een Bosbus gestapt. In juli stapten gemiddeld 140 personen per dag in de BosBus. De plaatsen Dwingeloo, Boyl, Lhee, Wittelte, Ansen, Ruinen, Diever, Wapse, Vledder, Frederiksoord, Doldersum, Zorgvlied, Wateren en Appelscha worden aangedaan. De drie bussen doen ook uiteenlopende accommodaties in het gebied aan. De nieuwe verbindingen, lijn 804 en 805, ontsluiten daarmee de belangrijkste plaatsen in en rond de nationale parken in Zuidwest Drenthe en zijn een welkome aanvulling op het bestaande netwerk.
Informatie over de buslijn, zoals de route en het dienstrooster, is te vinden op de websites van de provincie Drenthe (www.drenthe.nl en www.drenthe.info) en op die van Arriva, www.arriva.nl Recreatieondernemers langs de route beschikken eveneens over de informatie. Hier kunnen ook dagkaarten in de voorverkoop worden aangeschaft. In de bus ligt de prijs van een dagkaart hoger. De BosBus is een gezamenlijk initiatief van het OV-bureau, de beide Nationale Parken, het vervoersbedrijf Arriva,
Vervoerscoördinatiecentrum Noord-Nederland, Recreatieschap Drenthe en stichting Ontwikkeling Drents Friese Grensstreek. Een belangrijke financiële bijdrage wordt geleverd door de recreatieondernemers en de plaatselijke handelsverenigingen, die ook nauw bij de voorbereidingen betrokken waren. Afgesproken is dat de bus als experiment voorlopig drie jaren rijdt.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de Stafgroep Communicatie van de provincie, telefoonnummer (0592) 365265, faxnummer (0592) 357188
E-mail: communicatie@drenthe.nl