2e persbericht van woensdag 11 augustus 2004

Eindhoven 11-08-2004 - Berichten uit de regio

Helmond: Verdachten van verduisteren kleding aangehouden

Na een onderzoek is 5 augustus een 38-jarige vrouw uit Helmond aangehouden. Zij wordt verdacht van het verduisteren en vervolgens doorverkopen van kleding uit een winkel aan de Veestraat waar ze werkzaam was. Afgelopen dinsdag werd haar 38-jarige man aangehouden. De man wordt verdacht van het helpen bij de verkoop van de kleding. De vrouw werd op 5 augustus op heterdaad betrapt toen zij op haar werk wegging. In haar fietstas werden toen diverse kledingstukken uit de winkel aangetroffen. Verder onderzoek in de Helmondse woning van het echtpaar leverde een grote hoeveelheid verduisterde kleding op. Ook werden sieraden en tassen in de woning gevonden. Het merendeel van de aangetroffen spullen was afkomstig uit de winkel aan de Veestraat. De vrouw is dinsdag voorgeleid voor de Rechter Commissaris en is geschorst. De man zit nog in de cel.

Helmond: Inbraak in een woning

Woensdagochtend tussen 01.00 uur en 09.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Berkelstraat. Men kwam binnen door de voordeur, die niet op het nachtslot zat, open te flipperen. Uit de woning zijn enkele sieraden en de autosleutels van een personenauto, merk Alfa Romeo, type 146, kleur grijs voorzien van het kenteken ZH-PL-99, en de personenauto weggenomen.

Best: Vernietigen parkeerbonnen

De politie van de afdeling Best heeft op zondag 8 augustus 2004 op de Ekkersweijer, in de omgeving van Aqua-Best 138 bekeuringen uitgeschreven voor het verkeerd parkeren. Dit gebeurde na aanleiding van klachten dat het verkeer er niet meer langs kon. Volgens de beheerder van Aqua-Best waren de bestuurders van deze voertuigen door personeel van hen doorverwezen naar andere parkeerterreinen. Ook was aangegeven dat men niet in de bermen mocht parkeren. Uit diverse reacties van bekeurde bestuurders, en een onderzoekje, waaruit bleek dat dit niet voor iedereen duidelijk was, heeft de politie Best, in overleg met Justitie, besloten het merendeel van de uitgeschreven processen verbaal te vernietigen. Twee processen verbaal worden niet vernietigd omdat deze voertuigen het hek, bestemd voor de hulpdiensten, hadden geblokkeerd. Alle betrokkenen krijgen persoonlijk een brief dat de bekeuring vernietigd zal worden. Met de leiding van Aqua-Best zijn inmiddels goede afspraken gemaakt en ook zijn er duidelijke borden aangebracht waar wel en niet geparkeerd mag worden. Van nu af aan zal er dan ook streng worden opgetreden tegen foutparkeerders.

Deurne: Man bij verkeersruzie mishandeld

Op de Langstraat is vanmorgen omstreeks 09.00 uur een 46-jarige fietser uit Deurne bij een verkeersruzie mishandeld. De man fietste over de Langstraat komende uit de richting Venray. Gekomen ter hoogte van de kruising met het Klingerveld moest hij uitwijken voor een personenauto die plotseling kwam aanrijden. De auto reed achter de fietser langs en de fietser riep daarop tegen de bestuurder dat hij moest uitkijken. Hierop haalde de man de fietser in en sneed hem af waardoor deze moest stoppen. Hierna stapte de bestuurder uit en sloeg de fietser enkele malen in het gezicht waardoor zijn gebit brak, zijn bril werd vernield en zijn lip scheurde. Hierop vertrok de man in zijn auto. De politie verzoekt getuigen zich met hen in verbinding te stellen op tel. nr. 0900-8844.

Deurne: Rookwaar weggehaald uit winkel

Bij een inbraak in een winkel aan de Zeilbergsestraat is een nog onbekende hoeveelheid sigaretten weggehaald. Dat gebeurde woensdagochtend rond 1.00 uur. Aan de voorkant van het pand is een ruit ingeslagen.

Mierlo: Aanhouding na bedreiging

Woensdagmorgen om 01.40 uur is op de Julianastraat een 39-jarige inwoonster van Mierlo aangehouden. De vrouw wordt ervan verdacht kort ervoor een 51-jarige vriendin van haar ex man met een mes te hebben bedreigd. De verdachte is voor onderzoek ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.