Ingezonden persbericht


CENTRIC BREIDT UIT MET BELGISCHE GECOTEC

Gouda, 11 augustus 2004 - ICT-dienstverlener Centric Holding B.V. heeft onlangs een overeenkomst gesloten voor de overname van alle aandelen van het Belgische Gecotec. Met deze overname zet Centric een belangrijke stap in de internationale uitbreidingsstrategie. Bovendien voegt zij verdere expertise toe op het gebied van informatica-infrastructuren, met name in de retail- en distributiesector. Gecotec blijft zelfstandig opereren binnen de Centric-organisatie.

Het in Zaventem gevestigde Gecotec telt momenteel circa tweehonderd werknemers. Gecotec richt zich hoofdzakelijk op het ontwerp, de planning, de roll-out, het onderhoud en de ondersteuning van informatica-infrastructuren. De organisatie is actief in de retail- en distributiesector. Daarnaast levert Gecotec infrastructuurdiensten aan middelgrote ondernemingen met complexe bedrijfsnetwerken, in de sectoren financiële dienstverlening, chemie, energie, telecom en overheid.

Voor Centric sluit deze acquisite naadloos aan bij de eerder in Nederland gedane overnames van BK Vision en NRS (retailoplossingen), Plus Software (Transport Management Systeem) en Locus WMS (Warehouse Management Systeem). In combinatie met de diensten van Gecotec biedt Centric een totaaloplossing voor de gehele logistieke keten en heeft zij in korte tijd een sterke positie in dit segment opgebouwd in zowel Nederland als België. Gecotec vindt in Centric een financieel solide moederorganisatie die continuïteit en verdere internationale expansie mogelijk maakt.