Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 11 augustus 2004

(

Alphen aan den Rijn Politie pakt rijgedrag (brom)fietsers aan
De politie gaat het rijgedrag van fietsers en bromfietsers in Alphen aan den Rijn aanpakken.
Onder dit gedrag wordt onder meer verstaan het met meer dan twee fietsen naast elkaar rijden, het tegen de richting over een rotonde rijden of het volgen van het verkeerde fietspad. Dit gedrag roept bij veel weggebruikers ergernis op en zorgt er daarnaast voor gevaarlijke situaties.
In de week dat de scholen weer gaan beginnen (vanaf maandag 16 augustus) gaat de politie intensief controleren. Voor de controles worden politiebikers en motorrijders ingezet. Ook tijdens andere surveillances zal worden gecontroleerd. Met de controles wil de politie de veiligheid van het verkeer verbeteren en de agressiviteit in het verkeer terugdringen.
Het tegen de richting in rijden levert een fietser een bekeuring van 25 euro op. Een bromfietser kan rekenen op een bekeuring van 30 euro. Een fietser die onvoldoende rechts houdt (met meer dan twee naast elkaar rijden) is 25 euro kwijt.


Bergambacht Rectificatie politiepersbericht verkeersongeval N207

In het politiepersbericht van 11 augustus 2004, over een verkeersongeval op de provincialeweg N207 in Bergambacht, staat een hinderlijke fout. Het juiste bericht is als volgt: De politie doet onderzoek naar een verkeersongeval dat op 11 augustus rond 04.45 uur heeft plaatsgevonden op de Provincialeweg N207 in Bergambacht. Een bestuurder van een personenauto met een aanhangwagen verloor de macht over het stuur, waarschijnlijk omdat hij in de berm was gekomen, en is gaan slingeren over de weg. Hierbij heeft de aanhangwagen een andere personenauto, die uit de tegenovergestelde richting kwam, geraakt. Bij dit ongeval zijn vier personen licht gewond geraakt en met de ambulance naar het Groene Hartziekenhuis in Gouda gebracht.


Lisse Woninginbraken

De politie doet onderzoek naar een woninginbraak en een poging woninginbraak in Lisse. De inbraken, één aan het Darwinplantsoen en één aan Mendeldreef vonden plaats tussen dinsdag 10 augustus 23.00 uur en woensdag 11 augustus 11.00 uur. Aan het Darwinplantsoen zijn de daders binnengekomen via het bovenlicht boven de achterdeur. Aan de Mendeldreef hebben de daders gepoogd binnen te komen door de achterdeur open te breken. Omdat op de deur ook twee bijzetsloten zaten, is het bij een poging gebleven.


Rijnsaterwoude Fietser overleden na verkeersongeval

Bij een verkeersongeval op de Herenweg is vanmiddag rond 16.00 uur een fietser overleden. Door onbekende oorzaak ontstond er een aanrijding tussen een personenauto en de fietser op de Herenweg. Hierdoor belandde de fietser in het water en is korte tijd later overleden. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.
---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --