Politie Amsterdam-Amstelland

Snelheidscontrole bij wegwerkzaamheden

11-8-2004. Dinsdag- en woensdagochtend werden snelheidscontroles gehouden bij wegwerkzaamheden aan de Purmerweg. Ter plaatse geldt een snelheidslimiet van 30 kilometer per uur. Tijdens de slechts één uur durende controles, waarbij gebruik werd gemaak van een lasergun, werden in totaal 17 automobilisten bekeurd. De hoogst gemeten snelheid was 59 kilometer per uur.

---


---

Hennepplantages ontmanteld

11-8-2004. Dinsdagmiddag werden drie hennepkwekerijen aangetroffen in het Westelijk Havengebied. In de bedrijfspanden werden circa 15.000 planten aangetroffen. Er waren professionele installaties aanwezig met afzuigers en filters. Bovendien constateerde de NUON dat er illegaal stroom werd afgetapt. De politie heeft de apparatuur en planten in beslag genomen en vernietigd.

---

Jonge joyrider aangehouden

11-8-2004. Woensdagochtend rond half vier werd een 16-jarige jongen in de Aakstraat aangehouden wegens joyriding. De jongen reed met nog twee of drie anderen in een soort tereinwagen door de buurt. Bij zijn aanhouding probeerde hij zich los te rukken. De overige inzittenden gingen er rennend vandoor.

---