PERSBERICHT - 2004-08-11

Sight-seeing met de 'trolley-express' in Amsterdam

Wie Amsterdam vanuit een rondvaartboot door de grachten intussen wel gezien heeft kan sinds enige tijd zijn toeristische blik op de stad vernieuwen vanuit de 'Trolley Express'. Het is een open dubbeldeks toeristentrein, die naar oud en beproefd model langs de toeristische hoogtepunten van dee stad rijdt.

Trein is de oude, uit het Engels afkomstige, benaming, maar in feite is het een fors uit de kluiten gewassen, opvallend rood gekleurde, trekker met aanhanger, geschikt gemaakt én goedgekeurd voor passagiersvervoer. De 'trein' heeft een capaciteit van 50 personen, van wie er 26 boven kunnen zitten.

In vele steden in Europa en in andere werelddelen is een sightseeingtrein een vertrouwde en veilige manier om een stad te verkennen. Op je gemak vele belangrijke bezienswaardigheden aanschouwen om naderhand naar eigen keuze een of meerdere hoogtepunten daarvan te bezoeken.

De Trolley Express rijdt een aantal keren per dag in de middag - op vaste tijden, vanaf de Dam een non-stop cirkelroute. In de route is ook het 'Culturele Hart' van Amsterdam, met beroemde musea, zoals het Rijksmuseum, het Van Gogh museum en het Stedelijk museum, opgenomen.

Dankzij het half open model van de Trolley Express hebben de toeristen /gasten een direct contact met het bruisende Amsterdam en haar bewoners en kunnen zo op unieke wijze de bekende attracties van Amsterdam zien.

De Trolley Express is echter ook uitermate geschikt voor het fêteren van relaties en gasten, of voor een bedrijfsuitje of familiefeestje.

Het tochtje langs de vaste toeristische route door de stad duurt ongeveer een uur, kost voor volwassenen Euro 7,50 en is aantrekkelijk voor jong en oud.

AmsterdamTour:

Op de route van de Trolley Express tref je o.a. de volgende niet te missen highlights :

Van Gogh museum
Rijksmuseum
Stedelijk museum
PC Hooftstraat (luxurious shopping centre)
Vondelpark
Leidseplein / Stadsschouwburg
Heinekenbrouwerij
Amstel River / Amstelhotel
Carré Theatre
Tropenmuseum
Artis Zoo
Waterlooplein (flea market)
Amsterdam Opera House
Munttoren
Dam, Royal Palace
Westertoren
Anne Frank House

Voor meer informatie, vertrektijden en opstapplaatsen : www.trolleyexpress.nl.