Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Voormalig schoonspringer Jongejans verdedigt bommetjestitel



Stadskanaal - Voormalig schoonspringer en sportman van het jaar Edwin Jongejans zal op woensdag 11 augustus opnieuw deelnemen aan het NK Bommetje springen in zwembad Noord te Stadskanaal. De titelverdediger, die tegenwoordig trainer is van een top schoonspring team in Engeland, zal in augustus afreizen naar Stadskanaal om zijn record waterzuil van 8.90 meter te gaan verdedigen.

Jongejans zal zeker ook dit jaar weer een flinke plons in zwembad Noord moeten veroorzaken om de titel van bommetjeskampioen te prolongeren. In navolging van dit wel heel bijzonder kampioenschap in Stadskanaal organiseren steeds meer zwembaden in Nederland een bommetjes wedstrijd. En doordat steeds meer bommetjes makers de techniek beter gaan leren beheersen zal de kwaliteit van de hoogste plons steeds beter worden. De organisatie laat weten dat er dit jaar in ieder geval al voorronden worden gehouden in de provincies Drenthe, Noord-Holland en Brabant. De inschrijving voor dit kampioenschap blijft vooralsnog open zodat in principe iedereen een kans kan wagen om naar een recordplons te springen. "We hebben bij voorbaat al drie plaatsen per provincie gereserveerd zodat ook de resterende provincies, indien ze zich vroegtijdig bij ons aanmelden, nog de mogelijkheid hebben een voorronde te organiseren", aldus de organisatie.

Naast de titel van bommetjeskampioen zullen de winnaars verdeelt over de drie categorieën t.w. speciaal verkleed, zes tot en met twaalf jaar en dertien jaar en ouder in de watten worden gelegd. Zo zullen ze worden rondgereden in een heuse tien meter lange limousine waarvan er in Europa slechts één exemplaar rondrijd. Omdat de organisatie ook dit jaar weer een enorme belangstelling verwacht worden er voor dit kampioenschap maximaal 180 deelnemers toegelaten.

Tijdens het evenement zullen er voor zowel jong als oud diverse activiteiten worden georganiseerd. Zo gaat er vanaf 13.00 uur een zomermarkt van start en worden er naast een disco diverse spelletjes georganiseerd. Liefhebbers die graag een plaatsje willen hebben op de zomermarkt (gratis) kunnen contact opnemen met het zwembad in Stadskanaal.

Cor Stuut
Zwembad Noord Stadskanaal
p/a Noorderdiep 30 - Stadskanaal
Tel. 0599- 612070 (zwembad)
E-mail: nkbommetje@badnoord.nl


---- --