Verbond van Verzekeraars

Oost-Europese zomer voor Verbond

Europa is altijd een belangrijk aandachtspunt voor het Verbond. In de eerste plaats vanwege de wet- en regelgeving die uit Brussel op verzekeraars afkomen, maar ook voor uitwisseling van verzekeringskennis tussen de verschillende landen. Deze zomer staat voor het Verbond in het teken van Oost-Europa.

Zo ontvangt het Verbond begin augustus een groep managers van Russische verzekeraars, met een programma waarin vooral op kwesties rond Leven en Pensioenen wordt gefocust. Eind augustus komt vervolgens een groep jonge medewerkers van een Oekraïense verzekeraar over voor een twee weken durend programma dat door het Verbond wordt georganiseerd. De Oekraïense delegatie zal onder meer een bezoek brengen aan het ministerie van Financiën, de AFM en een aantal verzekeraars.
Begin september brengt het Verbond zelf een tweedaags bezoek aan het Tsjechische Verbond om onder andere te praten over de organisatie en werkwijze van het (Nederlandse) Verbond, direct writing en over het Nederlandse sociale zekerheidsstelsel.

Verzekerd!, augustus 2004