Provincie Flevoland




Instellingsbesluit MKB-regeling gewijzigd

Wilt u als ondernemer aanmerking komen voor een bijdrage in de investeringskosten in de gemeenten Noordoostpolder of Almere? In dat geval kunt u mogelijk een beroep doen op de subsidieregeling van de provincie Flevoland voor het Midden en Klein Bedrijf (de zogenaamde MKB-regeling). Alleen bedrijven die van bijzonder strategisch belang zijn kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage. Voor beide gemeenten geldt dat er sprake moet zijn van een vestigingsproject. Uitbreidingsprojecten komen niet in aanmerking voor een bijdrage.

Op 10 augustus 2004 hebben Gedeputeerde Staten van de provincie Flevoland besloten het Instellingsbesluit van de Adviescommissie MKB-regeling te wijzigen in verband met de wijziging van de taak en samenstelling van de Adviescommissie.

Aan het Instellingsbesluit is toegevoegd dat projectaanvragen dienen te voldoen aan het bijzonder strategisch belang voor de provincie Flevoland: de mate waarin een project bijdraagt aan het verbreden van de regionale economie. De criteria voor de bepaling van het strategisch belang van een project zijn ontleend aan de mate waarin het project ontbrekende schakels in de economie van de provincie aanvult. Het gaat hierbij om de introductie van een technisch nieuw productieproces, het fabriceren van een nieuw product of het aanbieden van een nieuwe vorm van dienstverlening. Daarnaast is de samenstelling van de Adviescommissie gewijzigd. De Adviescommissie is uitgebreid met
1 provinciaal lid. De heer J. Timmers van de afdeling Economische Zaken zal het strategisch belang van de provincie vertegenwoordigen in de Adviescommissie.

Alle lopende projectaanvragen en alle nieuw in te dienen
projectaanvragen zullen in de Adviescommissie MKB-regeling beoordeeld worden overeenkomstig het Herziene Instellingsbesluit d.d. 10 augustus 2004. De volledige tekst van het herziene Instellingbesluit vindt u op de website www.flevoland.nl/europa onder het kopje downloads. De MKB-regeling geldt voor de gemeenten Noordoostpolder, Dronten, Zeewolde en Almere. Het budget voor de gemeenten Dronten en Zeewolde is uitgeput. Voor de gemeente Almere geldt dat met de lopende aanvragen het budget waarschijnlijk ook uitgeput zal worden. Nieuwe aanvragen worden op een wachtlijst geplaatst en worden pas in behandeling genomen als er budget beschikbaar komt. Het is raadzaam eerst contact op te nemen met Sytske Dijkstra van de afdeling PME. Telefoonnummer 0320 265678. Dit voorkomt onnodig werk en
teleurstellingen. Voor de gemeente Noordoostpolder is nog wel voldoende budget beschikbaar. Projecten zijn van harte welkom.