Eemland zuid, 08.45 uur

Utrecht 11-08-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Bedreiging

AMERSFOORT Op dinsdag 10 augustus werd een vrouw bedreigd door een fietsendief.

Rond 23.00 uur liep een 25-jarige vrouw uit Amersfoort over de Zielhorsterweg. Bij de fietsenstalling zag zij dat een man probeerde het slot van een fiets open te breken. De vrouw belde 112 en terwijl zij dat deed kwam de man naar haar toelopen. Hij bedreigde haar met vermoedelijk een schroevendraaier, maar toen hij kennelijk doorhad dat zij daadwerkelijk contact had met de politiemeldkamer ging hij er vandoor.

De politie ging met twee eenheden ter plaatse en kort daarna kon de verdachte, een 40-jarige man uit Amersfoort, op de Sara Burgerhartsingel worden aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en is daar ingesloten. De getuige deed aangifte van bedreiging.

Kreukelzone vangrail werkt

AMERSFOORT Op dinsdag 10 augustus deed een botsabsorber (kreukelzone vangrail) zijn werk.

Rond 22.15 uur reed een 73-jarige automobilist uit Huizen met zijn even oude echtgenote over de snelweg A1. Bij de splitsing van de noordbaan A1 parallel en de hoofdrijbaan lette de automobilist vermoedelijk niet goed op. Daardoor botste hij op de bostabsorber die op de splitsing van deze wegen stond. De absorber deed goed zijn werk en kreukelde gestructureerd in elkaar en ving veel energie van de aanrijding op.

De echtelieden werden voor onderzoek per ambulance naar het MMC in Amersfoort gebracht. De auto is door een takelbedrijf weggesleept.

Ik heb bij de commandos gezeten

AMERSFOORT Op dinsdag 10 augustus hadden politiemensen het idee in een aflevering van Jiskefet te zijn beland.

Rond 22.00 uur kreeg de politie de melding dat op het Lieve Vrouwekerkhof een man op straat zou liggen. Ter plaatse troffen politiemensen een man aan die alweer op de been was. Hij kwam enigszins verward over en zei in zijn rug te zijn geschoten. Op de opmerking van de politiemensen dat hij wel erg vitaal was voor iemand die net in zijn rug was geschoten, zei de man met de intonatie van Storm (Jiskefet): Ik heb bij de commandos gezetendus ik kan wel wat hebben. Met de man bleek niets aan de hand te zijn, waarna de politiemensen hun surveillance voort konden zetten.

Gordelcontrole

WOUDENBERG De politie heeft op dinsdag 10 augustus van 15.00 uur tot 16.15 uur een gordelcontrole op de Stationsweg oost gehouden. Achttien bestuurders werden bekeurd ( 45,-) omdat zij hun gordel niet omhadden en één omdat hij niet handenvrij belde ( 140,-).