Politie Friesland

Politieberichten van 10/08 13.00 uur t/m 11/08 07.00 uur

Fryslân 11-08-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Dokkum: bedrijfsbrand, getuigenoproep
Het onderzoek naar de bedrijfsbrand van 31 juli aan de Hogedijken is afgerond. De conclusie van het onderzoek is dat er geen duidelijke oorzaak van de brand aan te geven is. Wel is uit het onderzoek gebleken dat de brand aan de zuidzijde van de grote koelloods en de nabijgelegen bijgebouwen is ontstaan.
Sinds 31 juli hebben drie rechercheurs aan de zaak gewerkt. Er is een technisch onderzoek uitgevoerd, er is een buurtonderzoek gehouden en er zijn diverse getuigen gehoord.
Om een compleet beeld van het incident te krijgen ontbreken echter nog enkele gegevens. Het bedrijventerrein waar het getroffen pand deel van uit maakt, bestaat uit meerdere gebouwen die diverse functies hebben zoals voertuigenstalling, emballage- en winkelopslag. Daarom sluit de politie niet uit dat nog onbekende getuigen nieuwe informatie kunnen bieden. De politie wil graag in contact komen met getuigen die nog niet door de politie benaderd zijn, maar wel op zaterdagmiddag 31 juli op het terrein van de brand geweest zijn. Deze getuigen worden verzocht om zich via telefoonnummer 0900- 8844 bij de politie te melden.

Lemmer: insluiping in woning
In de nacht van dinsdag op woensdag is ingeslopen in een woning aan de Plattedijk. In verband met het warme weer hadden de bewoners de schuifpui open gelaten. Uit de woning werden een laptop, een fotocamera en een beurs met inhoud gestolen. De bewoners, vijf jongemannen uit Dortmund, deden aangifte.

Leeuwarden: vechtpartij
Dinsdag omstreeks 20.15 uur werd een vechtpartij gemeld op de Mariniersespel. Ter plaatse werd een 21-jarige vrouw uit Leeuwarden aangetroffen met letsel, onder andere een gebroken pols. De vrouw is overgebracht naar het MCL-zuid. Volgens getuigen was de vrouw door twee knapen geslagen en geschopt. De aanleiding zou zijn dat de vrouw mogelijk iets gestolen had van één van hen. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht, de aanleiding en uiteraard de daders.

Gorredijk: aanhouding na bedreiging
Dinsdag omstreeks 19.15 uur heeft de politie een 31-jarige man aangehouden nabij zijn woning in Gorredijk. Kort daarvoor was door een 70-jarige vrouw uit Gorredijk aangifte gedaan van bedreiging. De verdachte zou haar gedreigd hebben dood te steken. De verdachte was al vertrokken bij de komst van de politie, maar kwam even later op de fiets terug. Hij werd aangehouden. Bij zijn aanhouding had de verdachte een mes bij zich. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De aanleiding ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.

Leeuwarden: inbraak woning
Dinsdag is tussen 13.45 en 20.30 uur ingebroken in een woning aan de 8e Vegelindwarsstraat. Een raam werd opengebroken en er werd in ieder geval een stereotoren en een computer gestolen. Een 27-jarige vrouw uit Leeuwarden deed aangifte.

Leeuwarden: aanrijding met letsel
Woensdag omstreeks 10.00 uur vond een eenzijdig ongeval met een bromfiets plaats op het fietspad van de Rengerslaan. Door een losliggende tegel kwam de bestuurster, een 24-jarige vrouw uit Leeuwarden, ten val. Ze is gewond overgebracht naar het MCL-zuid.

Sneek: vechtpartij op de kermis
Dinsdagmiddag omstreeks 14.25 uur vond een vechtpartij plaats op de kermis aan het Martiniplein. Een 15-jarige meisje uit Sneek liep met een vriendin, een 17-jarig meisje uit Sneek en enkele anderen over de kermis. Daar ontmoette de groep een 20-jarige rvouw uit Sneek met enkele mannen. Er ontstond ruzie waarna er geslagen en geschopt werd. De aanleiding was een eerdere conflict die dag tussen de 17- en de 20-jarige. Deze twee werden aangehouden en aan het bureau verhoord. De politie stelt een nader onderzoek naar de toedracht in.

Sneek: mishandeling van zwemmer
Dinsdag omstreeks 19.10 uur is een 63-jarige man uit Sneek mishandeld. Hij zwom in de Woudvaart nabij zijn woning toen een snelvarend bootje langs kwam. De zwemmer zei daar iets van, waarop de bestuurder van de boot zijn vaartuig draaide en op de zwemmer af voer. Die, moest, zo zei hij, wegzwemmen om te voorkomen dat hij geraakt werd. Daarna ontstond een woordenwisseling waarbij de schipper met een aluminium schepnet twee klappen uitdeelde aan de zwemmer. Toen de zwemmer naar de kant ging om weer vaste grond onder zijn voeten te hebben, werd er nog een bierfles achter hem aan gegooid. Daarna vertrok het bootje, op sleeptouw genomen door een ander schip, omdat de motor niet meer wilde starten. Het betrof een groen vissersbootje, 3 a 4 meter lang, met een bruine kap en een blauwe buitenboordmotor. De verdachte is blanke man van ongeveer 35 a 40 jaar, nor aal postuur en een smal gezicht, kalend voorhoofd en gekleed in een kaki korte broek.

Wolvega: winkeldievegge aangehouden
De politie heeft dinsdag omstreeks 17.45 uur een 51-jarige vrouw uit Haarlem aangehouden op verdenking van winkeldiefstal. De vrouw werd bij een winkel aan de Van Harenstraat op heterdaad betrapt op diefstal van een paar schoenen. De verdachte was aanvankelijk verdwenen, maar kon even later alsnog aangehouden worden toen ze opnieuw bij de winkel verscheen. De verdachte verzette zich zowel bij haar aanhouding als bij haar insluiting. Aan het bureau bleek dat de vrouw van meerdere diefstallen bij in ieder geval vier winkels aan de Van Harenstraat wordt verdacht. Er werd onder andere kleding en cosmetica-artikelen in haar fouillering aangetroffen.

Oosterwolde: brand in schuur
Woensdag omstreeks 00.30 uur moest de brandweer uitrukken naar een brand in een schuur bij een woning aan de Hoge Haer. De bewoner, een 31-jarige man, probeerde de brand zelkf te blkussen met een tuinslang, maar dat lukte niet. De brandweer doofde het vuur. De oorzaak is vermoedelijk een stroomagregaat.