Gemeente Maastricht

Bericht uit Maastricht (week 33 / 2004)




Infokalender voor ouderen en de Seniorenwijzer

De `Infokalender voor ouderen' en de `Seniorenwijzer' worden gratis verspreid onder inwoners van 65 jaar en ouder. De Seniorenwijzer is bestemd voor 55-plussers en bevat informatie over het `actief en sportief zijn en blijven in onze stad'.


Subsidie schoolzwemmen stopgezet

De subsidie voor het schoolzwemmen voor basisscholen wordt met ingang van het schooljaar 2004-2005 stopgezet. Er komt een overgangsregelíng voor de leerlingen die al zwemonderwijs hadden via de school maar dit nog niet hebben kunnen afsluiten met een zwemdiploma.

Gevaar? L1 staat klaar!

Zet L1 aan op radio of op de tv, teletekstpagina 112, bij situaties die gevaar opleveren voor de veiligheid van inwoners in Maastricht.

> Uitvoeringsvoorschriften naamgeving en nummering > Privacyreglementen cameragebruik
> Ontheffinghouders parkeren vrijgesteld
> Kosten bestuurlijke voorprocedure
> Bodemsanering Cramer van Brienenstraat
> Bekendmakingen 11 augustus 2004

Infokalender voor ouderen en de Seniorenwijzer

graphic infokalender De Infokalender en de Seniorenwijzer worden gratis verspreid onder de inwoners van Maastricht van 65 jaar en ouder in een oplage van 20.000. Op 6 augustus overhandigde Jacques Costongs, wethouder van Welzijn, Volksgezondheid en Ouderen, beide wegwijzers aan Chrit Schouten, bestuurslid van vrijwilligersorganisatie 't Gilde.

In de Infokalender staan adressen waar ouderen terechtkunnen voor informatie en vragen over voorzieningen op het gebied van wonen, welzijn en zorg. Informatie die ze ook kan helpen om langer zelfstandig en plezierig in hun buurt te kunnen blijven wonen. De Infokalender gaat niet alleen naar 65-plussers, maar ook naar alle betrokken instellingen en verenigingen en naar bijvoorbeeld huisartsen en fysiotherapeuten. Uit een kleine enquête gehouden onder die instellingen blijkt dat het overgrote deel er blij mee is en vaak gebruik maakt van de kalender. Ze raadplegen het vooral als naslagwerk om cliënten door te verwijzen. Uit hun dagelijkse praktijk blijkt verder dat veel ouderen de kalender bewaren als een nuttig naslagwerk.

De Seniorenwijzer is bestemd voor 55-plussers. Maastricht heeft veel mogelijkheden voor ontspanning, ontmoeting en beweging voor senioren, óók in de eigen buurt. Informatie over het `actief en sportief zijn en blijven in onze stad' staat in deze Seniorenwijzer, een nieuw initiatief van de gemeente Maastricht.

U kunt beide wegwijzers ook krijgen bij het GemeenteLoket of hieronder downloaden.

Infokalender.pdf

Seniorenwijzer.pdf


Voor meer inhoudelijke informatie en voor de inzage van stukken en plannen: GemeenteLoket

 Zie het origineel