Politie Gelderland-Midden

Arnhem, jongetje overleden na ongeval

Publicatiedatum: 11-08-2004

Een Arnhems jongetje (leeftijd momenteel niet bekend) is op 11 augustus overleden na een ongeval. Het ongeval vond plaats rond 20.35 uur op de Johan de Wittlaan in Arnhem, waarna het slachtoffer in zeer kritieke toestand met een ijltransport naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen werd overgebracht. Later die avond bezweek hij aan zijn verwondingen.

Het jongetje stak met zijn moeder bij een voetgangersoversteekplaats over, toen twee auto"s met hoge snelheid naderden. De bestuurder van een Fiat Uno schepte het jongetje; de moeder kon net op tijd een veilig heenkomen zoeken. De andere auto -een rode Honda CRX- is spoorloos. De bestuurder van de Fiat -een achttienjarige jongen uit Doesburg- is aangehouden; zijn rijbewijs is ingevorderd. Op basis van getuigenverklaringen sluit de politie niet uit dat beiden een verkeersconflict hadden. Een andere optie is dat de twee bij wijze van wedstrijd elkaar wilden aftroeven.

Verkeerstechnisch onderzoek
De Verkeersongevallendienst van het korps heeft op de plaats des onheils een technisch onderzoek verricht, met als doel het ongeval te reconstrueren. Onderdeel van dit onderzoek waren remproeven met de Fiat. Aan de hand daarvan kan -na berekeningen- de gereden snelheid worden vastgesteld. Over de snelheid kan op dit moment nog niets worden gemeld.

Getuigen
Hoewel de politie de nodige getuigen heeft gesproken, staat zij open voor informatie over de toedracht en de betrokkenen. Met name heeft de politie belangstelling voor de rode Honda CRX. Getuigen kunnen zich bij de politie melden.

voor nadere informatie tot 23.45 uur:
Politie Gelderland-Midden
Bureau Communicatie - Ronald van der Leeden
Telefoon: (026) 352 4721

---