Ingezonden persbericht

Demonstraties Belgische en Nederlandse hulpdiensten

VLISSINGEN, 20040727 -- De Vereniging Vrienden van de Vlissingse Boulevards organiseert samen met de Strandbewaking gemeente Vlissingen de vierde editie van Rescue Vlissingen 2004. Het evenement is deze keer grootser opgezet dan voorgaande jaren. Het publiek wordt getrakteerd op reddingsdemonstraties van Belgische en Nederlandse organisaties.


Het doel van de organisatie is het uitwisselen van kennis en ervaring op het gebied van hulpverlening en veiligheid op en rond het water met behulp van voorlichtingsstands, gezamenlijke oefeningen en demonstraties. Een ander doel wat nagestreefd wordt is het enthousiast maken van jongeren voor het vak van hulpverlener.

Gedurende deze gratis toegangbare dag zullen verschillende hulpdiensten hun vaardigheden demonstreren. Het publiek kan toekijken bij het bestrijden van een ongeval met beknelling door brandweer en ambulance, het redden van drenkelingen vanuit een reddingshelikopter, duikdemonstraties door brandweerduikers, een aanhouding door politie en marechaussee en nog veel meer.

Het publiek kan ook meevaren in een reddingsboot, zelf een beginnende brand blussen, een kijkje nemen in de brugsimulator van de Zeevaartschool, de verschillende reddingshelikopters van dichtbij bekijken en een symposium bezoeken met als onderwerp Hulpverlening Bij Waterongevallen. Dr. Joost Bierens, hoogleraars Urgentiegeneeskunde, zal dit symposium voorzitten. Enkele onderwerpen die aan bod zullen komen zijn: de hulpverlening bij overstromingen, duikprotocol Zeeland en de Automatische Externe Defibrillator (AED).

- Rescue Vlissingen zal plaatsvinden op 11 augustus 2004 op de Boulevards in Vlissingen.
- De dag duurt van 12.00-20.00 en zal om 12.00 uur door loco-burgemeester de Keijzer geopend worden op het Badstrand.
- Het symposium zal plaatsvinden in de Pieter Vijn zaal van het Maritiem Instituut de Ruijter, Boulevard Bankert 156 te Vlissingen en begint om 12.15.




Ingezonden persbericht