Ingezonden persbericht

De Wereldschool helpt met onderwijs tijdens sabbatical jaar

LELYSTAD, 20040811 -- De Wereldschool krijgt in toenemende mate vragen binnen van ouders die voor een relatief korte tijd willen gaan reizen. Zij maken hierbij veelal gebruik van de mogelijkheden voor een sabbatical jaar. Voor deze mensen vormt de zorg voor het onderwijs van hun kinderen een belangrijke beslissingsfactor. Dankzij de Wereldschool kan het onderwijs worden gecontinueerd, waar men ook verblijft.


Zo'n 15 procent van de ongeveer 1200 leerlingen van de Wereldschool zijn op dit moment kinderen van mensen die een sabbatical jaar genieten. Tien jaar geleden was dat nog echt een uitzondering, toen gingen alleen de rijken bijvoorbeeld in twee jaar rond de wereld zeilen. Nu is een lange vakantie voor meer mensen weggelegd.

Meer dan 50 jaar ervaring

De Wereldschool verzorgt sinds 1948 onderwijsprogramma's voor Nederlandstalige kinderen die voor korte of langere tijd met hun ouders in het buitenland verblijven. Circa 40 procent van de leerlingen maakt gebruik van het volledige programma bij gebrek aan acceptabel onderwijs ter plekke. Bij de overigen is sprake van aanvullend onderwijs. Deze aanvulling bestaat meestal uit het vak Nederlands. Het structureel bijhouden van de moedertaal is essentieel voor een succesvolle instroom in het reguliere onderwijs bij terugkeer.

Drukke maanden

Tijdens de zomermaanden liggen de gewone scholen helemaal stil. Bij de Wereldschool is het juist een drukke tijd. De meeste van de 1200 leerlingen moeten voor het begin van het nieuwe schooljaar het pakket met het lesmateriaal in huis hebben. Op kantoor werken zes mensen. Daarnaast heeft de Wereldschool zo'n 30 docenten, die vanuit huis het contact met leerlingen en ouders onderhouden.




Ingezonden persbericht