Ingezonden persbericht


===== PERSBERICHT =====

Norman Virus Control is geïntegreerd met Windows XP SP2

Hoofddorp, 10 augustus 2004. Norman/Shark BV, een toonaangevend bedrijf op het gebied van gegevensbeveiliging, heeft vandaag aangekondigd dat Norman Virus Control met Advanced Security Technologies ondersteuning biedt voor het nieuwe Windows XP Service Pack 2 (SP2) van Microsoft. Microsoft heeft Windows XP SP2 ontwikkeld om proactieve bescherming te bieden voor Windows XP, inclusief strengere beveiligingsinstellingen en verhoogde beheermogelijkheden waardoor verbeterd en veiliger computergebruik mogelijk wordt.

Eén van de voorzieningen in Windows XP SP2 is een nieuwe beheerconsole: Windows Beveiligingscentrum. Hiermee kunnen gebruikers automatisch de status controleren van Norman Virus Control, de installatie en de automatische updatefunctie en kunnen ze nagaan of het programma actief is. Wanneer een probleem wordt aangetroffen, krijgt de gebruiker een melding van het Windows Beveiligingscentrum met daarin de aanbevolen te nemen stappen.

Het doel van Windows XP SP2 is sterkere standaardbeveiligingsinstellingen en -updates op te zetten voor Windows XP. Dit gebeurt met behulp van nieuwe functies en hulpmiddelen die zijn ontworpen om gebruikers in staat te stellen hun systeem en hun gegevens beter te beveiligen tegen hackers, virussen en andere bedreigingen.

De strategie van Norman is haar producten zo goed mogelijk te laten communiceren met Windows Beveiligingscentrum. Het hoofddoel is de interactie met de gebruiker te verbeteren en te garanderen dat de installaties worden bijgewerkt en worden uitgevoerd in de meest optimale beveiligingsmodus.

Steinar Wigtil, hoofd van de afdeling Research and Development van Norman, zegt: "We zijn zeer tevreden dat we een integraal onderdeel vormen van het nieuwste beveiligingsproduct van Microsoft. De opname van Norman Virus Control in Windows Beveiligingscentrum voor het bijhouden van de beveiliging en de updatestatus zal het bestrijden van hackers, virussen en andere bedreigingen op een hoger plan brengen."

"Doordat Norman Virus Control nu ondersteuning biedt voor Windows XP Service Pack 2, is de gebruiker nog beter beveiligd. De gebruiker zal continu op de hoogte worden gehouden van de status van het antivirusprogramma. Dit is essentiële informatie en resulteert in veiliger en effectiever computergebruik.", aldus Steinar Wigtil.

Windows XP Service Pack 2 met Advanced Security Technologies biedt gebruikers van Windows XP de nieuwste beveiligingsupdates en -innovaties van Microsoft. Neil Charney, Director van Windows Client Product Management bij Microsoft Corporation, zegt: "We zijn blij dat Norman nauw heeft samengewerkt met Microsoft om te zorgen dat Norman Virus Control wordt herkend door Windows Beveiligingscentrum, waardoor onze gezamenlijke klanten de beveiligingsstatus van hun computers eenvoudiger kunnen controleren en beheren."

About Norman ASA

Norman ASA is one of the world's leading companies within the field of information security. Norman offers high-quality products and services within the areas of virus control, personal firewall, encryption, SPAM prevention, data recovery, data erasure and computer forensic. Today there are more than 12 million users of the company's products worldwide. Norman has 220 employees and is represented by subsidiaries and strategic alliances in USA, Europe, Asia and Australia. The company's headquarter is based in Norway, and it has a main listing on Oslo Stock Exchange (tic NOR).

http://www.norman.com
http://www.norman.nl

===== EINDE PERSBERICHT =====

Contact informatie

Steinar Wigtil, Director of R&D, Norman ASA, Telefoon +47 67 10 97 29, mobiel +47 41 53 97 29

Audun Lødmel, Marketing, Norman ASA, Telephone +47 67 10 97 79, mobiel +47 93 44 65 31

Volker Ladage, Directeur Norman / SHARK BV, Telefoon 023-7890222, mobiel 06-53651964