Ingezonden persbericht


McAfee kondigt McAfee E-Business Server 8.0 aan

McAfee E-Business Server beschikt over embedded file transport en remote management
voor een betere beveiliging van de gegevensoverdracht tussen bedrijven

Amsterdam, 12 augustus 2004, McAfee, Inc. (NYSE: MFE), leverancier van intrusion prevention oplossingen, heeft de nieuwe release aangekondigd van McAfee(R) E-Business Server, voor totale beveiliging - end-to-end - van de overdracht van kritieke gegevens tussen de netwerken van bedrijven en hun partners. McAfee E-Business Server zit boordevol geavanceerde voorzieningen, zoals embedded data transport en remote management, en verbeterde navigatiemogelijkheden. Het resultaat is een betrouwbare oplossing voor de beveiliging van bedrijfsgegevens die via internet worden uitgewisseld. De oplossing is speciaal gemaakt voor bedrijven die de uitwisseling van gevoelige gegevens via internet moeten beveiligen om te kunnen voldoen aan bepaalde voorschriften in hun specifieke sector. De oplossing wordt momenteel gebruikt door 77 bedrijven uit de Fortune 100 en meer dan 277 bedrijven uit de Fortune 500. Deze bedrijven zijn afkomstig uit verschillende sectoren, waaronder bedrijven uit de financiële sector (banken), telecombedrijven, bedrijven uit de zorgsector en de productiesector, en de overheid.
"McAfee E-Business Server is een kosteneffectieve oplossing die het voor bedrijven gemakkelijk maakt om de gegevens die met partners en andere vestigingen worden uitgewisseld, te beveiligen en te automatiseren. Dit kunnen zowel zelf ontwikkelde toepassingen als toepassingen van derden zijn ", aldus Steve Crutchfield, Director of Product Marketing van McAfee. "Versie 8.0 stroomlijnt het beheer van hun bestaande implementaties, waardoor tijd vrijkomt voor andere projecten."
In de nieuwe versie van McAfee E-Business Server wordt de bestaande toonaangevende functionaliteit uitgebreid met grafisch georiënteerde beheerfuncties. Grote klanten kunnen al hun implementaties op een gemakkelijke manier beheren vanuit één centrale locatie. Kleinere bedrijven profiteren dan weer van de bekende point-and-click-mogelijkheden. Dankzij McAfee E-Business Server kunnen ontwikkelaars op een gemakkelijke manier een toonaangevende oplossing op het gebied van databeveiliging inbouwen in hun bestaande toepassingen, batchprocessen en bestandstransfers. Voorts ondersteunt McAfee E-Business Server niet alleen de internationale PGP-normen en -protocollen, maar ook X.509-certificaten. Dit maakt het voor bedrijven mogelijk om uiteenlopende datapartners te ondersteunen voor het gemeenschappelijk gebruik van gegevens over verschillende platforms heen, onder Windows of andere besturingssystemen.

Beschikbaarheid
McAfee E-Business Server is vanaf heden verkrijgbaar via McAfee en zijn partners. Kijk voor meer informatie op www.mcafee.com .

Over McAfee, Inc.
McAfee, Inc., met hoofdkantoor in Santa Clara, Californië, ontwerpt geavanceerde computerbeveiligingsoplossingen voor preventie van inbreuk in netwerken en bescherming van computersystemen tegen de volgende generatie gecombineerde aanvallen en bedreigingen. De klanten van McAfee bevinden zich onder grote ondernemingen, overheden, het midden- en kleinbedrijf en particulieren.

Verdere informatie is te vinden op www.mcafee.com.

Jurn Hageman
General Manager
Text100 Public Relations
Global Technology Public Relations
van Diemenstraat 164-166
1013 CN Amsterdam
The Netherlands
Tel.: + 31 20 5304332
Mobile: + 31 6 51052439
E-mail: jurn.hageman@text100.nl
URL: www.text100.nl