Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326


Datum: 12 augustus 2004

(

Noordwijk Bloemenkarren teruggevonden
Twee bloemenkarren die waren weggenomen bij twee bedrijven aan de Gerleeweg zijn inmiddels in de omgeving teruggevonden. Naast de karren werden in de nacht van maandag 9 op dinsdag 10 augustus nog ongeveer 1200 fusten uit vijf bedrijven weggenomen. De politie stelt een onderzoek in.


Voorhout Verkeersongeval met letsel

Op woensdag 11 augustus omstreeks 13.37 uur heeft er een aanrijding plaatsgevonden op de Leidsevaart tussen een fietster een bromfietser Een 9-jarig meisje uit Noordwijk fietste op het fietspad langs de Leidsevaart en wilde een fietster inhalen. Hierbij kwam zij in aanrijding met een 16-jarige bromfietser uit Voorhout. Het meisje werd met onbekend letsel overgebracht naar het LUMC te Leiden.


Lisse Woninginbraken

Naar aanleiding van een eerder persbericht over inbraak in woningen op woensdag 11 augustus heeft er nog een woninginbraak plaatsgevonden maar dit maal op de Clusiusstraat. De inbraak heeft plaatsgevonden tussen 19.15 uur en 19.30 uur. Toegang tot de woning werd verschaft door afbreken van de slotplaat van de achterdeur. Weggenomen werd een koffer die later in de tuin werd teruggevonden. De politie stelt een onderzoek in.


Katwijk Mishandeling / openlijke geweldpleging

Op donderdag 12 augustus omstreeks 00.15 uur heeft de politie een 23-jarige man uit Leiden aangehouden omdat hij even tevoren een 22-jarige man uit Katwijk had mishandeld op de Burggravenlaan met wurgstokjes. De politie heeft de wurgstokjes in beslaggenomen. Aan de mishandeling is een woordenwisseling over een hond voorafgegaan. Ook zijn er bedreigingen geuit. De politie stelt een onderzoek in naar de juiste toedracht van de zaak.


Rijnsaterwoude Fietser overleden na verkeersongeval

Vervolg op eerder persbericht. Op woensdag 11 augustus omstreeks 15.45 uur heeft er een ongeval plaatsgevonden tussen een auto en een fietser. Een 67-jarige man uit Woubrugge fietste over de Herenweg, toen hij van achteren werd aangereden door een 52-jarige bestuurder uit Leimuiden. Het slachtoffer kwam hierna tegen een lantaarnpaal terecht en belande vervolgens in het water. Door omstanders is het slachtoffer uit het water gehaald. Waarna hij na korte tijd is overleden. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van het ongeval.


Voorschoten Straatroof

Op woensdag 11 augustus omstreeks 20.20 uur is een 89-jarige vrouw uit Voorschoten van haar handtas beroofd op de Planciusplantsoen. De vrouw wilde haar auto openen toen op dat moment een man haar voorbij fietste. De man deed een greep in haar mandje waar haar handtas in lag en nam deze mee. De man fietste weg in de richting van de Admiraal de Ruytersingel. De politie stelt een onderzoek in.


Bergambacht Dodelijk verkeersongeval

Op woensdag 11 augustus omstreeks 15.55 uur heeft er een dodelijk eenzijdig verkeersongeval plaatsgevonden op de Lekdijk-west. Een drietal motoren reed achter elkaar over de Lekdijk-west in de richting van Bergambacht. De voorste motorrijder, een 41-jarige bestuurder uit Lekkerkerk, maakte door nog onbekende oorzaak een uitwijkmanoeuvre waardoor hij met zijn motor onderuit ging. Hierdoor raakte hij een markeringspaal en kwam onder aan het talud tot stilstand. Ten gevolge van de aanrijding is het slachtoffer ter plaatse overleden.

Gouda Aanhoudingen
De politie heeft op woensdag 11 augustus omstreeks 23.45 uur twee Gouwenaren van 23 en 29 jaar aangehouden na een vechtpartij. De 29-jarige Gouwenaar werd met een snijwond overgebracht naar het ziekenhuis. De politie kreeg om 23.00 uur een melding van een vechtpartij op de Markt tussen twee mannen. Volgens getuigen kregen de twee ruzie waarna de 29-jarige man op een terras van een horecagelegenheid een fles naar de andere gooide. De fles spatte uiteen waarna drie andere bezoekers lichte verwondingen en wijnvlekken op hun kleding opliepen. Ook zou er met een fiets van een bezoeker zijn gegooid. De fiets liep lichte schade op. De politie stelt een nader onderzoek in naar de precieze toedracht van de vechtpartij.

---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --