Politie Groningen

Persberichten donderdag 12 augustus 2004

provincie Groningen, 12-08-2004 -

Groningen: Stadjer na poging inbraak aangehouden
De politie heeft woensdagochtend op de Poolsterlaan een 41-jarige man uit Groningen aangehouden voor poging tot inbraak. De Stadjer werd door een 28-jarige bewoonster bij haar woning in de Regulusstraat aangetroffen. De verdachte stond op een tuinstoel en was bezig om een bovenlichtje bij de achterdeur te openen om vervolgens de woning binnen te klimmen. De vrouw zag dit gebeuren en betrapte de inbreker op heterdaad. Hierop ging de Stadjer er vandoor. Inmiddels had de vrouw de politie gewaarschuwd, die de man konden inrekenen. De man werd ingesloten. Hij zal worden gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: inbreker aangehouden
In de Poelestraat heeft de politie woensdagochtend een 23-jarige man uit Groningen aangehouden voor inbraak. De Stadjer werd na een inbraak in een horecagelegenheid in de Peperstraat liggend in een portiek aangetroffen en ingerekend. Hij voldeed aan het signalement van de inbreker. De verdachte gedroeg zich bij de aanhouding recalcitrant. Hij kon door de politie met gepast geweld worden ingerekend. Uit onderzoek bleek dat aan de voorzijde het pand met twee deuren was afgesloten middels een kettingslot. De verdachte wist de deuren gedeeltelijk te openen en zo het pand binnen te gaan. Met behulp van de cameras in de binnenstad kon de man aangehouden worden. Hij is ingesloten en zal vandaag worden gehoord. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: politie zoekt getuigen na ongeval
Een 45-jarige vrouw uit Groningen is woensdagmiddag op haar fiets op de Korrebrug het slachtoffer geworden van een verkeersongeval. De veroorzaker, een onbekende man op een bromfiets, passeerde de vrouw op de brug. Bij het voorbijrijden kreeg zij een duw, waardoor het slachtoffer ten val kwam. De bromfietser keek om en verliet de plaats van het het ongeval. Het vrouw raakte niet gewond. Wel liep zij schade op aan haar fiets, broek en armband. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt. De politie is op zoek naar getuigen, die iets meer kunnen zeggen over de identiteit van de bromfietser. Mensen die iets over het ongeval of de bromfietser kunnen zeggen, worden verzocht om contact op te nemen met basiseenheid Oost via het landelijke telefoonnummer 0900-8844.

Groningen: radardetectordetector in beslag genomen
Bij een verkeerscontrole heeft de politie dinsdagmiddag op de Bornholmstraat een radardetectordetector in beslag genomen. Politieagenten vermoeden dat in de auto van een 43-jarige vrouw uit Paterswolde een RDD aanwezig was. De bestuurster haalde vervolgens het apparaat uit haar broek. De RDD werd in beslag genomen. De vrouw kreeg een bekeuring.
p> Leek: auto over de kop
Op de A7 te Leek raakte woensdagochtend een 37-jarige vrouw uit Annen met haar voertuig van de weg. De vrouw had een aantal voertuigen ingehaald, toen ze weer naar de rechter rijstrook reed raakte ze in een slip. De auto sloeg vervolgens over de kop en kwam naast de rijbaan tot stilstand. De vrouw moest met rugklachten naar een ziekenhuis worden gebracht. De auto werd weggesleept. De politie maakt proces verbaal op.

Musselkanaal: vrouw met hoofdwond naar ziekenhuis
Op de Marktstraat in Musselkanaal kwam woensdagochtend een 41-jarige vrouw met haar fiets ten val. De vrouw verklaarde geschrokken te zijn van een passerende auto en vervolgens met haar fiets gevallen. De vrouw kwam met haar hoofd op de stoeprand terecht. Zij liep een forse hoofdwond op en werd naar een ziekenhuis gebracht.

Schildwolde: snelheidscontroles
Op de Meentweg te Schildwolde werden vanochtend vroeg
snelheidscontroles gehouden. Enkele tientallen bestuurders werden gecontroleerd binnen de bebouwde kom. Tien bestuurders kregen een boete opgelegd. Een 34-jarige automobilist uit Ten Boer moest zijn rijbewijs inleveren omdat hij met meer dan 50 km per uur te hard reed. Zijn snelheid bedroeg 104 km waar 50 km per uur gereden mag worden. Ook een 38-jarige inwoner van Bedum overkwam hetzelfde lot. Zijn rijbewijs werd ingenomen omdat hij met een snelheid van 100 km per uur door het dorp reed.

Westerbroek: auto in vangrail
Een 42-jarige inwoner van Groningen raakte woensdagmiddag op de A7 ter hoogte van de stadsmarkering met zijn auto van de weg. De man schrok toen hij naar de linkerrijbaan reed. Hij raakte net niet de vangrail maar door te corrigeren kwam hij aan de rechterzijde in een sloot terecht. De man liep lichte verwondingen op. De auto moest weggetakeld worden. De politie maakt proces verbaal op. .

Onstwedde: auto botst op vrachtauto
Een 28-jarige inwoner van Onstwedde lette woensdagmiddag even niet op. Bij een wegversmalling in de Havenstraat zag hij een vrachtauto van een 27-jarige Groninger over het hoofd en botste frontaal tegen deze vrachtauto op. De man liep tengevolge van de aanrijding diverse kneuzingen op en moest naar een ziekenhuis worden gebracht. De beide betrokken autos werden weggesleept. De politie maakt proces verbaal op.

Onstwedde: botsing tegen boom
Op de Barkhoornweg te Onstwedde botste woensdagmiddag een 20-jarige inwoner van Onstwedde met zijn auto tegen een boom. De man moest uitwijken voor een tegenligger en kwam daarop met zijn auto in de berm. Door snel te reageren wist hij de auto weer op de weg te zetten, maar stuurde zijn auto daarop aan de andere zijde van de weg de berm in, waar hij twee bomen raakte. De bestuurder moest door de brandweer uit zijn auto worden bevrijd. Hij werd met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt proces verbaal op.

Stadskanaal: onder invloed tegen geparkeerde auto
Een 60-jarige man uit Stadskanaal werd afgelopen nacht aangehouden nadat hij op de Hemenweg een aanrijding had veroorzaakt. Hij botste met zijn auto tegen een geparkeerd staande auto. Bij controle door de agenten bleek dat de man niet meer op zijn benen kon staan vanwege drank gebruik. Een blaastest wees uit dat de man ruim 1.9 promille alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs werd ingenomen. Tegen de verdachte wordt proces verbaal opgemaakt.

Niekerk: auto tegen boom
Op de Zoutkamperweg te Niekerk raakte woensdagmiddag een 21-jarige man uit Leens met `zijn auto over de kop. De man lette onder het rijden even niet op en kwam daardoor met zijn auto in de berm. Na het schampen van twee bomen kwam de auto frontaal op de kop tegen een derde boom tot stilstand. De man wist uit zijn auto te klimmen, maar werd met nekletsel naar een ziekenhuis gebracht. De weg was enige tijd gestremd. De politie maakt proces verbaal op.

Delfzijl: vernielingen ramen
De politie heeft afgelopen nacht op de Castorstraat twee mannen aangehouden. Getuigen zagen dat de beide mannen ruiten ingooiden van een woning aan de Uitwierderweg. Beide mannen werden meegenomen naar het bureau waar ze werden gehoord. Na een proces-verbaal zijn de verdachten vrijgelaten. Niet bekend is waarom ze de vernieling hebben gepleegd. Vermoedelijk vernielzucht.

Groningen: diverse snelheidscontroles
In diverse plaatsen in de provincie heeft de politie
snelheidscontroles gehouden. In Veendam, Sebaldeburen, Onstwedde en Westerbroek werden meer dan 1500 voertuigen gecontroleerd. Er werden 117 bestuurders opgeschreven voor overschrijding van de toegestane snelheid. In Veendam werden bovendien 15 bestuurders bekeurd voor het niet dragen van de autogordels.