Heuvelrug, 10.45 uur

Utrecht 12-08-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Fietsster gewond

LEERSUM Op woensdag 11 augustus raakte een fietsster gewond bij een valpartij.

Rond 15.15 uur reed een 56-jarige vrouw uit Ede met haar fiets over de Gooyerdijk. Zij reed daarbij tegen een op de weg liggende tak en kwam ten val. De Edense liep daarbij letsel aan haar bovenbeen op en werd per ambulance naar een ziekenhuis in Zeist gebracht. Daar is de wond gehecht.

Agressieve man

VEENENDAAL Op woensdag 11 augustus werd een man aangehouden voor bedreiging van een medewerker van een energiebedrijf en voor vernieling.

Rond 10.00 uur ging een 42-jarige Utrechtse medewerker van een energiebedrijf naar een woning aan de Muurzwaluw om het gas en de elektriciteit af te sluiten. De 20-jarige bewoner deed open en de elektriciteit en het gas werden afgesloten, waarbij de gasmeter werd gedemonteerd. Terwijl de medewerker daar mee bezig was, hoorde hij de bewoner schelden en had hij het idee dat de man in de woonkamer zijn eigen meubilair aan het vernielen was. Toen de medewerker net klaar was, kwam de bewoner naar hem toe. Daarbij bleef hij schelden en sloeg hard tegen de meterkastdeur. De medewerker voelde zich dermate bedreigd, dat hij de woning uitvluchtte.

Op de begane grond aangekomen rende de Utrechter naar zijn bestelbus. De bewoner was geheel door het lint en gooide vanaf de tweede verdieping een ongeveer 2 meter groot metalen rek naar beneden. De Utrechter wist het rek te ontwijken, maar zijn bus werd wel geraakt. Hij stapte in de bestelbus en zag vervolgens dat de verdachte een bloempot naar beneden gooide, die op de voorruit van de bestelbus kapot viel. De Utrechter vluchtte met zijn bestelbus en parkeerde hem in een nabij gelegen straat om even op adem te komen. Hij deed kort daarna aangifte van bedreiging met de dood en van vernieling.

Politiemensen troffen op straat onder andere een bank, een kast, een magnetron en een vitrinekast aan. De 20-jarige verdachte deed zijn voordeur niet open, waarop die door politiemensen is geforceerd. Daar was de verdachte druk doende met een koel/vriescombinatie te slepen, kennelijk om die ook naar buiten te gooien. Bij de aanhouding van de verdachte zagen de politiemensen zich genoodzaakt met pepperspray te dreigen, maar hoefde die niet te gebruiken. Hij werd geboeid overgebracht naar het politiebureau. Gemeentewerken is ingeschakeld om de rommel van de straat op te ruimen.