Politie Drenthe

Donderdagmorgen

Assen 12-08-2004

Val na aanrijding met hond
EMMEN Een 71-jarige vrouw uit Emmen is woensdagavond opgenomen in het Scheperziekenhuis na een val van haar snorfiets. De vrouw reed over de Odoornerweg toen zij tegen een loslopende hond op reed. Door de val kwam zij met haar hoofd tegen de grond. De vrouw heeft een hersenschudding en vermoedelijk een gebroken sleutelbeen.

Huiselijk geweld
HOLLANDSCHEVELD De politie kreeg woensdagmiddag melding van een 37-jarige man die zijn 36-jarige vrouw mishandelde. De man is door de politie aangehouden en gaf toe zijn vrouw te hebben geslagen. De zaak zal verder worden afgehandeld in het kader van het project Huiselijk Geweld, waarbij de politie samen met Stichting Fiom, Openbaar Ministerie Assen, Reclassering, Buro Slachtofferhulp, de Veltmanstichting en Thuisfront het huiselijke geweld wil stoppen. Iedereen die getuige is van huiselijk geweld (slachtoffers, omstanders, verwijzers) kan contact opnemen met de politie in eigen woonplaats. Ook vermoedens kunt u melden.

Te veel gedronken
ASSEN - Surveillerende agenten hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 23-jarige man uit Leeuwarden aangehouden. De man reed over de Overcingellaan en werd gevraagd een blaasproef te doen. Omdat dit niet goed lukte is uiteindelijk een bloedproef afgenomen. De uitslag moet nog komen.

Inbraak bedrijfspand
DWINGELOO Bij een bedrijf aan de Entingeweg is in de nacht van dinsdag op woensdag ingebroken. Verschillende computers werden weggenomen. De geschatte schade ligt op zon 6000,-.

Dana Kragten-Everts verzorgt de voorlichting voor Politie Drenthe tot vrijdagmorgen 08.00 uur. Tel. 0592-36126 of 06-52 55 4218. Bert Visser verzorgt de voorlichting van vrijdag 08.00 uur tot maandag 08.00 uur. Tel. 0592-361965 of 06-51 61 1629.