Gemeente Nieuwegein

Eventueel referendum gaat niet over 'gratis parkeren'

Mogelijk heeft u er al over gehoord of gelezen: onlangs hebben 244 inwoners van Nieuwegein hun handtekening gezet onder een zogeheten inleidend verzoek voor het houden van een raadgevend referendum over de Parkeerverordening 2004. Als dit inleidend verzoek vóór 31 augustus wordt ondersteund door ten minste 2877 Nieuwegeinse kiesgerechtigden wordt er een raadgevend referendum over de Parkeerverordening gehouden.

In het kort:
Een referendum kan alléén gaan over de 'Parkeerverordening 2004'. In de Parkeerverordening 2004 staat hóe betaald parkeren wordt ingevoerd. Dát er betaald parkeren wordt ingevoerd, is in 1999 door de gemeenteraad besloten. Dat staat vast.

In de Parkeerverordening 2004 staat bijvoorbeeld het maximum aantal parkeervergunningen dat per gebied wordt uitgegeven; hoe de vergunningen en bezoekerspassen worden; de voorschriften bij de vergunningen en bezoekerspassen; de verbodsbepalingen en strafbepalingen. Kortom: een eventueel referendum gaat over de spelregels van betaald parkeren.

Klik hier door naar informatie over een eventueel referendum over de Parkeerverordening 2004

Lees hier de gehele Parkeerverordening/Parkeerbelastingverordening 2004.

Lees hier de openbare bekendmaking van 21 juli 2004. Hier staat uitgebreid beschreven waar, wanneer en hoe u een ondersteuningsverklaring voor een referendum over de Parkeerverordening 2004 kunt tekenen.

Lees hier het persbericht over het besluit van het college om - naast het gemeentehuis - de receptie van de afdeling Sociale Zaken en Arbeid aan de Zoomstede aan te wijzen als extra locatie waar het inleidend referendumverzoek op de Parkeerverordening 2004 ondersteund kan worden.

Lees hier het interview met wethouder Verkeer en Vervoer Martin Monrooij waarin hij antwoord geeft op vragen over de Parkeerverordening 2004 en over het raadgevend correctief referendum.

Lees hier 'alles over het raadgevend referendum'. Hierin staat de procedure rond een raadgevend referendum beschreven.

Wanneer u na het lezen van bovenstaande informatie nog vragen heeft, email deze vragen dan naar de gemeente. U krijgt zo snel mogelijk antwoord

Invoerdatum 12-8-2004