Utrecht stad, 10.00 uur

Utrecht 12-08-2004 - Nieuwsberichten district Utrecht stad

Vernieler aangehouden

UTRECHT- Op woensdagavond werd een vernieler aangehouden. Omstreeks 21.50 uur kreeg de politie de melding dat een 26-jarige man uit Utrecht een ruit had ingegooid van een woning gelegen aan de Minstraat. De man had een steen door de ruit gegooid omdat hij al enige tijd in een conflict had met de bewoners van dit pand. De steen vloog door de ruit en vloog rakelings langs de bewoner die achter de ruit zat. De man werd aangehouden door agenten.

Betast

UTRECHT- Op maandagochtend 9 augustus werd een meisje betast door een nog onbekende man. Omstreeks 10.00 uur was het 16-jarige meisje uit IJsselstein aan het hardlopen in de omgeving van de Nedereindseplas. Ze merkte op een gegeven moment dat er een bromfiets achter haar bleef rijden. De man op de bromfiets haalde haar in en betaste haar vervolgens onzedelijk. Het meisje sloeg van zich af en de man verdween.Signalement: blanke man, ongeveer 40 jaar, witte helm, blauw/zwarte scooter. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van het district Marco Polo; 0900-8844.

Hennep aangetroffen

UTRECHT- Op woensdagmiddag werd een hennepkwekerij aangetroffen. Na binnengekomen informatie gingen agenten poolshoogte nemen op het adres Centaurusdreef. In de woning werd een compleet ingerichte hennepkwekerij aangetroffen met 347 planten aangetroffen. De bewoner was niet aanwezig. De planten zijn inbeslaggenomen en tegen de eigenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snel

UTRECHT - Woensdagmiddag hield de politie van 13.25 tot 16.25 uur een radarsnelheidscontrole op de Atoomweg. In totaal werden 731 voertuigen gecontroleerd en reden 316 bestuurders sneller dan de limiet van 50 km/uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg maar liefst 141 km/uur.